WTA Finals: Még nem tudni sok mindent, Svitolina valamennyire nyugodt lehet

A Fehér Csoportban lezajlott a második kör. A világbajnoki címvédő életben tartotta saját reményét, Svitolina pedig fél lábbal már ott van az elődöntőben. 

Caroline Wozniacki ( 2 )-Petra Kvitova ( 4 ) 7/5 3/6 6/2

Ennek a mérkőzésnek igen nagy tétje volt, hiszen aki kikap, a lehető legtávolabb löki magát a továbbjutástól. Ha már zárt pálya, felmerült, hogy Kvitova mind a két oldali ütőjátékával dominánssá válhat, azonban nem szabad elfelejteni, hogy Wozniacki tavaly nem egy, kemény agresszív stílust képviselő teniszezőnőt legyőzött itt!

A mérkőzés nagyon úgy indult, ahogy az a dánnak kényelmes. Szépen belevitte Kvitovát a saját játékába és a kétszeres wimbledoni bajnoknő ehhez, nem túl okos módon alkalmazkodott. Így sem tudta megnyerni könnyedén Wozniacki ezt az első szettet, de hát a lépéselőny az jelent valamit. A második játszmában viszont hirtelen a dolgok elkezdtek változni. Kvitova nagy valószínűséggel rájött arra, hogy vereség vár rá, amennyiben az első szettben mutatott játékát forszírozza és többet támadott, jobban lövöldözte a sarkakat. Ez átmenetileg eredményt hozott, hiszen megnyerte a második játszmát, azonban az ennél sokkal egyértelműbb, hogy ezzel a szettel előtte az összes puskaporát. Meglepő az amikor Wozniacki egy szetten keresztül végig dominál és nem a rakkolásból nyeri a pontokat. A harmadik szettben mégis a dán egyszer csak kilépett a komfort zónájából, irányított, és könnyedén megtalálta a siker titkát. Kemény mérkőzést nyert meg a világelső, azonban Elina Svitolina ellen ez a játék nem biztos, hogy elég lesz. Kvitova vereségével pedig lassan elbúcsúzhat a világbajnokságtól, az ő továbbjutása a világ nyolcadik csodája lenne!

Wozniackinak még él a remény!
Kép forrása: wtatennis.com

Elina Svitolina ( 6 )-Karolina Pliskova ( 7 ) 6/3 2/6 6/3 

Az első körnek a két győztese, kettejük közül az egyik közelebb löki magát az elődöntőhöz. Nehéz volt megtippelni ennek a mérkőzésnek a nyertesét, hiszen Svitolina játéka az agresszívabb, viszont Pliskova egy ilyen nehéz tüzérre is képes lehet ráerőltetni a saját akaratát!

Az első játszmában Pliskova próbált agresszívan fellépni, hiszen tudta, hogy ez az egyetlen járható út az ukrán ellen. Ezekbe a támadásokba azonban rendre hiba csúszott és miután break hátrányba került, átadta az irányítást ellenfelének. Svitolina élt ezzel a lehetőséggel és nem csak alapvonalról dominált, hanem gyakran a hálónál csinálta meg a pontokat. A második szett nem hozott sok újat, azonban az kétségtelen, hogy Pliskovának jobban kijött a lépés és egyre nagyobb önbizalommal lépett be a pályára. Ez az agresszió azonban csupán egy szettig tartott, innentől kezdve ismét Svitolina kézben tartotta a mérkőzést. Ezúttal inkább az alapvonalról bombázta, főleg tenyeresből a nyerőket, ezzel Pliskova a végjátékban már nem bírt lépést tartani. Elina Svitolina két mérkőzés után látszik, hogy a világbajnokság egyik legnagyobb esélyese, azonban jó kérdés lehet, hogy tud-e agresszív lenni olyan riválisaival szemben, akik ezt a játékstílust fejjel képesek kompenzálni, mint például Sloane Stephens!

Svitolina győzelmével nagy lépést tett az elődöntő felé!
Kép forrása: wtatennis.com

A mai napon ismét a Vörös Csoporton a sor! Elsőként Angelique Kerber és Naomi Osaka mérkőzik meg, valamelyikük a találkozót követően még reálisabban reménykedhet a továbbjutásban. A Sloane Stephens-Kiki Bertens mérkőzésből pedig a győztes már csak saját magát ejtheti ki a versenyből! 

Kiemelt kép forrása: newsindianexpress.com

 

 

A hozzászólások le vannak zárva.