Laver Cup: ismét összeáll a Federer/Nadal páros

2018. december 15.
by andF

A 2017.-ben rajtoló csapatverseny harmadik felvonását Genfben rendezik majd, ahol az elsőhöz hasonlóan Federer és Nadal is képviselni fogja Európát a világcsapat ellen.

Minden idők első és második legtöbb Grand Slam trófeával rendelkező játékosa, Roger Federer (20) és Rafael Nadal (16) 2017-ben Prágában már alkotott párost, és meg is nyerték a mérkőzésüket a Sock/Querrey duó ellen. Tavaly a spanyol sérülés miatt nem volt ott Chicagoban, jövőre azonban – amennyiben egészséges lesz – ismét részt vesz a küzdelmekben.

Az európai játékosok alkotta csapat kapitánya, Bjorn Borg izgatottan várja a szeptemberi versenyt. “Nem is történhetne jobb egy kapitánnyal annál, mint hogy Federert és Nadalt is a csapatában tudhatja.” – mondta Borg. “A sportág történetének két legnagyobb játékosa és riválisa egy csapatban versenyez majd, ami rendkívül izgalmasnak ígérkezik. Velük remek eséllyel pályázunk arra, hogy zsinórban harmadszor is Európa legyen a győztes.”

Roger Federer is örül annak, hogy egy év kihagyás után ismét Nadal oldalán küzdhet majd. “Nagyon jól éreztük magunkat Prágában, izgatottan várom, hogy újra összeálljunk és Svájcban együtt próbáljuk majd megvédeni a címünket.” – nyilatkozta a svájci.

A 2019-es mérkőzéseket Genfben, a 17000 ember befogadására képes Palexpo nevű létesítményben rendezik majd.

Kép forrása: indianexpress.com / Reuters

A hozzászólások le vannak zárva.