Dominic Thiem szerint erre van szükség a Grand Slam győzelemhez

2018. december 26.
by kert

A fiatal osztrák, aki maga is a NextGen jeles képviselője, az egyenletes jó teljesítményben látja az őrségváltás titkát

“Nálam egyértelműen a kiegyensúlyozottság, a magas színvonal fenntartása az, ami még hiányzik.” – mondta egy interjúban. “Egyelőre ez különbözteti meg Federert, Djokovicot vagy Nadalt a fiataloktól. Egyik nap legyőzöd egyikőjüket, de a következő meccsen kikapsz a másiktól. Mint 2017-ben a Roland Garroson, amikor a negyeddöntőben nyertem Novak ellen, majd másnap szörnyen rosszul játszottam Nadallal szemben.”

“Megtiszteltetés, hogy ezekkel a legendákkal játszhatunk, és nem is akarok türelmetlen lenni, de a célom változatlan: egy napon Grand Slam tornát nyerni. Egy-két éven belül a nagy hármason kívül valaki más is fog major versenyt nyerni.”

Federer, Nadal és Djokovic az idei évben is leosztották maguk közt a Grand Slam győzelmeket: a svájci alkalommal győzedelmeskedett Melbourne-ben, Rafael Nadal, az örökös salakkirály 11. alkalommal nyert a Roland Garroson, míg az elitbe visszatérő Djokovic behúzta Wimbledont és a US Opent.

Thiem is nagy lépést tett 2018-ban célja felé, mert legjobb borításán, salakon Grand Slam finálét játszhatott. A Roland Garros döntőjében Rafael Nadal azonban még nagy falatnak bizonyult, sima három szettben kapott ki a spanyoltól. Thiem 1995 után első osztrákként játszott Grand Slam döntőt, akkor Thomas Muster elhódította a párizsi trófeát.

Thiem úgy gondolja, a többi fiatal játékos hasonló problémával küzd. Hinniük kell magukban, és bízni abban, hogy a nagy hármas legyőzhető.

A kiemelt kép forrása: Teniszvilág

A hozzászólások le vannak zárva.