Fucsovics negyeddöntős az Egyesült Arab Emírségekben

2019. február 27.
by SchGy

A dubaji ATP 500-s versenyen szereplő elszőszámú magyar teniszező a legjobb nyolc közé jutásért játszott a német Jan-Lennard Struff-fal.  

A világranglista 54. helyezettje az előző körben nagy meglepetésre három szettben elbúcsúztatta a kanadai Milos Raonicot, önbizalommal telve várhatta a Marci elleni meccset. Az első játszmában Fucsovics 2-2-es állásnál harmadik fogadóelőnyét kihasználta, és gyorsan elhúzott 4-2-re. Ezek után a németnek egy lehetősége volt fogadóként arra, hogy visszavegye az elveszített adogatójátékát, de Marci remek megoldásainak köszönhetően ez nem sikerült neki, így 41 perc után a nyíregyházi teniszező nyerte az első szettet 6-4 arányban.

A második játszmában Fucsovics akarata még jobban érvényesült, rövid idő alatt már 4-0-ás előnyre tett szert, amivel gyakorlatilag a meccset is eldöntötte. Marcinak volt lehetősége ahhoz is, hogy 6-0 legyen a vége, de a német még szépíteni tudott, Fucsovics azonban így is szettveszteség nélkül, könnyedén, 1 óra 14 perc játék után 6-4 6-2-vel jutott be a negyeddöntőbe, ahol a svájci Roger Federer is lehet az ellenfele, amennyiben a volt világelső ma legyőzi a spanyol Fernando Verdascot.

 

 

A kép forrása: zimbio.com

 

 

A hozzászólások le vannak zárva.