A világelső továbbment, Indian Wells-bajnoka búcsúzott Miamiben

2019. március 23.
by cort

Tegnap este már a második kör mérkőzéseit rendezték Miamiben, így a kiemelt játékosok is szerephez jutottak az év második Masters tornáján.

Sikerrel vette az első akadályt Novak Djokovic. A szerb világelső a kiszámíthatatlan Bernard Tomic-csal találkozott, és 7-6 6-2 arányban abszolválta a meccset. Djokovic az első szett derekán ugyan breakhátrányba került, de a következő játékban visszabreakelt, a rövidítésben pedig nem hibázott. A második felvonásban már jobban kinyílt az olló, Djokovic végül simán hozta a szettet, és jutott a harmadik fordulóba, ahol az argentin Federico Delbonis-szal találkozik.

A szerb tehát gyorsan feledtetni tudta az előző heti Indian Wells-i kudarcot, egy másik játékos, a harmadik helyen kiemelt Dominic Thiem pedig épp karrierje első Masters diadalát követően érkezett Miamibe. Az osztrák játékos az Indian Wells-i negyeddöntős Hubert Hurkacz ellen lépett pályára, és meglepetésre 6-4 6-4 arányú vereséget szenvedett. Thiem hiába került mindkét játszma elején korán breakelőnybe, a lengyel egyenlíteni tudott, 5-4-es vezetésnél pedig kétszer is elvette az osztrák adogatását. Hurkacz a következő körben a Fucsovics Márton legyőző Felix Auger-Aliassime-mel találkozik.

Kép forrása: twitter.com/tennis