Barty pályafutása legnagyobb sikerét aratta Miamiban

2019. március 31.
by andF

Ashleigh Barty két játszmában múlta felül Karolina Pliskovát a Miami Open döntőjében, ezzel megszerezte pályafutása első Premier Mandatory kategóriájú tornagyőzelmét.

A 22 esztendős Barty csaknem tökéletes teniszt produkálva két játszmában győzte le a korábbi világelső Pliskovát. A mérkőzést a cseh játékos kezdte jobban, és korán breakelőnybe került az első játszmában, Barty-nak azonban hamar sikerült kiegyenlítenie az állást. A szett sorsáról végül a tie-break döntött, melyet a fiatal ausztrál teniszező nyert meg.

A másodikban egyértelműen Barty volt a jobb játékos a pályán, tenyereseivel folyamatosan védekezésre kényszerítette ellenfelét, aki nem bírta a nyomást, és kétszer is elveszítette az adogatójátékát – 99 percnyi játék után 7-6, 6-3 lett a végeredmény. Barty a második szettben mindössze két pontot veszített a saját adogatásai mögött, a mérkőzés egészét tekintve pedig 15 darab ászt ütött.

Barty idén eddig még nem nyert tornát, ami azt jelenti, hogy folytatódik a WTA történelmi sorozata – az aktuális szezon eddigi 14 tornáját 14 különböző teniszező nyerte. Remek szereplésének köszönhetően jövő héttől a top10-ben jegyzik majd a nevét a világranglistán.

Kép forrása: abc.net.au