Del Potro megúszta az újabb műtétet

Korábban felröppent az a hír, hogy Del Potro térde csak műtéti beavatkozással hozható helyre, de a legfrissebb orvosi szakvélemény alapján erre mégsem lesz szükség.

Juan Martin Del Potro térde a tavalyi Shanghai Masters alkalmával sérült meg, ami több hónapos kényszerszünetet vont maga után. Idén Delray Beach-en tért vissza az argentin, ezt követően azonban Indian Wells-ben és Miamiban sem tudta vállalni a szereplést.

Nemrég azt lehetett olvasni az argentin sajtóban, hogy a felépülése nem halad a megfelelő ütemben, ezért a számos csuklóműtétje után a térde miatt is kés alá kell majd feküdnie. A US Open 2009-es bajnoka a napokban Barcelonában járt, ahol kiderült, nem feltétlenül szükséges a műtét, és folytathatja a jelenleg is zajló rehabilitációs folyamatot.

“A héten Barcelonában Dr. Angel Cotorro több vizsgálatot is elvégzett a térdemen, és a leletek alapján azt tanácsolta, hogy folytassuk a jelenlegi kezelésem. Meg volt elégedve azzal, ahogyan haladok, és nemsokára már a pályán való edzéseket is elkezdhetem. Köszönöm a kedves és bátorító üzeneteket!” – írta Del Potro a twitteren.

Kétségkívül jó hír ez Del Potro rajongóinak, de az egyelőre biztosnak látszik, hogy a salakszezont teljes egészében ki kell majd hagynia, a reális célkitűzés a wimbledoni visszatérés lehet.

Kép forrása: tennis.life