Jöhet a döntő Madridban!

2019. május 12.
by cort

A világelső szerb Novak Djokovic, valamint a nyolcadik helyen kiemelt Stefanos Tsitispas találkozik a madridi masters torna ma délutáni fináléjában.

Rafael Nadal két legnagyobb salakpályás kihívója, a szerb Novak Djokovic, valamint az osztrák Dominic Thiem találkozott a madridi masters torna első elődöntőjében. Thiem az előző körben hatalmasat játszott a svájci Federer ellen, és a mostani mérkőzését is magas színvonalon kezdte. Egy gyors breakkel jelezte, hogy a világelsőt sem esik nehezére hazaküldeni, de a szerb fejben nagyon rendben volt (az sem tudta különösebben kizökkenteni, hogy többször is figyelmeztették szerva előtti időhúzás miatt). Djokovic a játszma derekán visszabreakelt, a szettet lezáró rövidítésben pedig esélyt sem adott az osztráknak. A második felvonásban ismét Thiemnek voltak break lehetőségei, de hiába sikerült 3-2-nél elvenni a szerb adogatását, a világelső villámgyorsan egyenlített. A játszma ismét rövidítésben dőlt el, Djokovic pedig csakúgy, mint az első szettben, a fontos pillanatokban hozta a pontokat, és 7-6 7-6-tal jutott a döntőbe.

Ahol meglepetésre nem a spanyol Rafael Nadallal találkozik. A salakkirály vesztét a fiatal Stefanos Tsitsipas okozta, aki negyedik nekifutásra (és három nagy pofon után) tudta legyőzni a volt világelső spanyolt. Úgy tűnik Nadalnak idén salakon az elődöntő a végállomás, Monte Carlo és Barcelona után Madridban is itt ért véget a menetelés. Tegnap már nem volt nyoma a Wawrinka elleni űrtenisznek, igaz a görög játékos végig fantasztikusan teniszezett. Az első játszmában Tsitsipas háromszor is breakelőnybe került, amire Nadalnak csak kétszer volt válasza (6-4), de a második szettben a spanyol magasabb fokozatba kapcsolt, és 6-2-vel kiegyenlített. A döntő felvonásban várhattuk a görög visszaesését, de Tsitsipas nem lassított. Bátran teniszezett, variálta a játékát, rendre hárította Nadal break lehetőségeit, miközben háromszor is sikerrel vette el a spanyol adogatását. A görög ezzel Federer és Djokovic után a Nagy Hármas harmadik tagját is kipipálta.