RG 19: Babos Tímea könnyen nyert, Stollár Fanny búcsúzott

Felemásan zárult a magyaroknak a női selejtező második játéknapja. Babos Tímea két szettben továbbjutott, még Stollár Fanny ugyanilyen módon vereséget szenvedett. 

Babos Tímea magabiztosan jutott tovább
Kép forrása: 444.hu

Babos Tímea első selejtezős mérkőzésén a szerb Danka Koviniccel csapott össze. A mérkőzést Timi rögtön breakkel kezdte, amit 2-1-nél viszonylag gyorsan visszaadott. A játszma további részében viszont a magyar teniszezőnő nem veszített játékot, 6/2-vel vezetést szerzett. A folytatásban 2-1-es Babos vezetésig egyik játékos sem hozta az adogatását, majd Babos 4-2-nél dupla break előnybe került és a következő szervajátékánál magabiztosan befejezte mérkőzését. Timi a második körben az olasz Martina Trevisan ellen folytatja selejtezős szereplését.

Nem sikerült a bravúr Stollár Fannynak Párizsban
Kép forrása: m4sport.hu

A mai napon egy másik magyar teniszezőnő is pályára lépett, Stollár Fannynak azonban nem sikerült a továbbjutás. Nehéz első körös ellenfelet kapott, hiszen a selejtező 3. kiemeltjeként induló Timea Bacsinszkyvel kellett megmérkőznie. Az első szett hullámzását Bacsinszky fogta meg jobban, aki 1-1 breaket követően előbb 2-2-nél nyert meg egy hosszú játékot, majd 5-3-nál újra elnyerve Fanny adogatását, megnyerte az első szettet. A második játszmában Stollárnak rengeteg lehetősége volt elvenni Bacsinszky szerváját, azonban 2-2-nél, majd 4-4-nél sem tudott élni a break labdákkal. Ez nem maradt büntetlenül, a svájci teniszezőnő 5-4-nél, számára a lehető legjobbkor breakelt, így két szettben megnyerte a találkozót.

Az első forduló eredményei: 

Timea Bacsinszky ( 3 )-Stollár Fanny 6/3 6/4

Babos Tímea-Danka Kovinic 6/2 6/2

Kiemelt kép forrása: 24.hu