RG 19: Kiesett a selejtezőben, mégis főtáblás Babos Tímea

Vereség a kvalifikációban, de mégis szerencsésen járt Babos Tímea. A magyar teniszezőnő mai döntő szettes veresége ellenére ott lesz egyéniben a vasárnap kezdődő párizsi viadalon. 

Babos Tímea délután még abban a tudatban lépett pályára, hogy a harmadik selejtezős mérkőzése dönt a főtáblára kerülésről. Az ellenfél Aliona Bolsova Zadoinov volt, aki az eddigi találkozóig rendkívül magabiztosan vette az elé háruló akadályokat. Ez a találkozót is igen meggyőzően kezdte a spanyol teniszezőnő, az első szett elején, majd a végén is elvette Babos adogatását, 6-2-vel szettelőnyhöz jutott. Úgy tűnt kellett egy teljes játszma, hogy Babos elkapja a meccs ritmusát, a második szettet a soproni teniszezőnő 4-0-val indította, ebből a tetemes fórból pedig nem kívánkozott ajándékozni, szintén 6-2-vel kiegyenlített. A lendület a harmadik szett elejére megmaradt, azonban csupán az első játékra. Hiába indított breakkel Babos, a folytatásban már annak fejében hárított három mérkőzéslabdát, hogy ne dupla break hátrányban fejezze be a meccset. A meccslabdák hatástalanítása sem mentette meg Babost a vereségtől, a spanyol könnyedén kiszerválta a győzelmet a következő játékban.

Babos Tímea hiába kapott ki, főtáblás Párizsban
Kép forrása: 24.hu

A mérkőzés végeredménye: 

Aliona Bolsova Zadoinov-Babos Tímea 6/2 2/6 6/3

Ekkor még úgy tűnt, hogy Babos Tímeának maradnak a páros küzdelmei, azonban veresége ellenére helyet kapott az egyéni főtáblán. A mai napon ugyanis az olasz Camila Giorgi visszalépett sérülés miatt a főtáblától. Babos Tímea a vasárnap rajtoló versenyen a szabadkártyás, ausztrál Priscilla Honnal mérkőzik meg az első körben.

Az első kör párosítása: 

Babos Tímea-Priscilla Hon

Kiemelt kép forrása: 24.hu