Federer remek tenisszel tért vissza Párizsba

2019. május 26.
by revan07

A 2009-es bajnok Roger Federer simán jutott be a legjobb 64 közé, miután három játszmában győzte le az olasz Lorenzo Sonegot.

A svájci mester 2015 óta először játszik Párizsban, ennek ellenére meglehetősen otthonosan kezdte mérkőzését a Philippe Chatrier-n. Rögtön két alkalommal is elvette Sonego szerváját, és pillanatok alatt 4-0-ra vezetett, 25 perc alatt pedig be is húzta a szettet. 6-2.

A második játszmát szintén 4-0-val kezdte Federer, azonban 4-1-nél Sonego egy bréket visszavett. Több izgalom már nem jutott a játszmára, a svájci 6-4-el jutott 2-0-ás előnyhöz. Federer rendkívül agresszívan teniszezett, ami abból is látszik, hogy a második szettben háromszor annyi nyerőt ütött mint ki nem kényszerített hibát (12W / 4 UE).

Az utolsó szettben 2-2-nél Sonego bréklabdákat hárított, és agresszív tenisszel őrizte adogatását egészen 4-4-ig, ekkor azonban Federer brékelni tudott, majd simán kiszerválta a meccset. Federer végül 34 nyerővel és 15 ki nem kényszerített hibával zárt, ez az arány Sonegonál 24W/26UE volt. A svájci 30 alkalommal járt a hálónál, melyből 25-ször övé is lett a pont, ez 83%-os hatékonyságot jelent.

A meccs hivatalos statisztikáit itt tudjátok megtekinteni.

Roger Federer – Lorenzo Sonego  6-2; 6-4; 6-4

Még mindig nevezhettek tippjátékunkra, az első forduló második napjára estétől tippelhettek. Akkor se csüggedjetek, ha kimaradtatok az első napból, bőven van idő behozni az összetettben a lemaradást! Bővebb tájékoztatást a tippjátékról itt találtok.

Kiemelt kép forrása: rolandgarros.com