RG 19: Babos Tímea búcsúzott egyéniben

Babos Tímea számára véget ért a Roland Garros női egyes versenye. A magyar teniszezőnő döntő szettben kapott ki az ausztrál Priscilla Hontól. 

Babos Tímea szerencsés vesztesként kapott lehetőséget egyéniben, miután Camila Giorgi nem tudta vállalni sérülés miatt a játékot a főtáblán. Ellenfele az a Priscilla Hon volt, akit nem olyan rég a Cagnes- Sur -Merben rendezett ITF tornán két rövidítést követően legyőzött.

A mérkőzés jobban kezdődött Babos számára. Miután a találkozó elején mind a kettejük elvesztették 1-1 alkalommal az adogatásukat, Timi került újból break előnybe 4-3-nál egy nagyon hosszú játékot megnyerve. Babos ezek után könnyen hozva adogatását megnyerte az első szettet. A második játszmától kezdve viszont a magyar teniszezőnőnek nagy mértékben leromlott az adogatása, amire Hon vérszemet kapott. Az ausztrál előbb 6/2-vel harcolta ki a döntő játszmát, majd a lendületet a döntő játszmára is megőrizte. A harmadik szettben Babos egyetlen break labdáját nem tudta kihasználni, ezt követően pedig kétszer is elveszítve az adogatását, és sima 6/1 arányban veszítette el a záró szakaszt.

Babos Tímea nem tudott élni a lehetőséggel a főtáblán
Kép forrása: origo.hu

Babos Tímea számára tehát zsinórban a harmadik évben is az első fordulóban ért véget egyéniben a Roland Garrost. A magyar játékost még női-, illetve vegyes párosban láthatjuk. Előbbi versenyszámban Kristina Mladenoviccal, utóbbiban Fucsovics Mártonnal indul.

Kiemelt kép forrása: index.hu