Serena és Halep is bejutott az elődöntőbe

Lezajlott a wimbledoni női tenisztorna első két negyeddöntője. Simona Halep végül simán, Serena Williams pedig nagy csatában jutott a legjobb 4 közé.

Halep meccse nem indult könnyen, hiszen 0-3 30:30-ra állt néhány perc után, az ellen a Zhang ellen, aki már kétszer is borsot tört az orra alá. A román lány 1-4-nél 4 bréklabdát tudott hárítani, majd ennek megfelelően a következő gémben visszabrékelt. A játszma elment a rövidítésig, amit Halep tudott megnyerni 7-4-re. A második szettben Halep rendkívül feljavult, 7 nyerő mellett mindösszesen 1 hibát ütött, és 6-1-el simán elhozta a meccset. Halep 2014 után jutott elődöntőbe Wimbledonban, akkor Bouchard állította meg. Ezúttal ellenfele a Muchova – Svitolina meccs győztese lesz.

Serena Williams sem kezdett jól honfitársa, Riske ellen, 1-3-al nyitotta a meccset. Az első szett második felében Riske azonban nem tudott adogatást hozni, így a játszma Serenáé lett. A második szettben Riske kezdte egyre jobban kimozgatni a 23-szoros GS bajnokot, aminek meg is lett az eredménye. Serena egymás után maradt le a labdákról, és bréklabdáig sem jutott el, Riske kiegyenlített. A harmadik szett első 6 játékára 4 brék jutott, végül 3-3-nél Serena tudott emelni a játékának a színvonalán, és döntő szett 6-3-al behúzta a meccset. Az amerikai végül 19 ászig jutott, és ismét ott van az elődöntőben, ahol Strycova – Konta meccs győztesével fog játszani.

Serena Williams – Alison Riske 6-4; 4-6; 6-3

Simona Halep – Shuai Zhang 7-6; 6-1

Kiemelt kép forrása: wimbledon.com