US Open bajnokok éjszakája!

2019. augusztus 13.
by maratsafin

Két hét múlva kezdődik az év utolsó GS tornája, az utolsó nagy felvezető torna zajlik Cincinnatiben fiúknak és lányoknak egyaránt. Este, éjszaka három volt bajnok lépett pályára. Az bajnoki címükön kívül a sérüléssel bőven kirakott pályafutás is párhuzam közöttük!

Andy Murray(32) 2012-ben nyerte itt élete első Grand Slamét, egy hozzá illő, kínlódó szeles meccsen a mostani világelső ellen. 2016-ig ezt még többek között  két Wimbledon és Olimpiai bajnoki cím követte, és egy 2016 év végi világranglistán megszerzett első hely! Az egyetlen játékos az elmúlt 15 évben, aki állandóan kihívást jelentett a Big3-nek! 2017-es Wimbledon után döntött úgy, megpróbálja rendbe hozni a csípőízületeit, ami egyenlőre kicsit látszik teniszre alkalmasnak. 2018-ban 13 meccset játszott, idén Ausztráliában gyakorlatilag bejelentette a visszavonulását. Újabb műtét, ezúttal protézis beültetés után nyert egy páros tornát Feliciano Lopezzel Londonban! Tegnap pedig elfogadva a szabadkártyát, pályára lépett egyéniben, ugyan 6-4 6-4 arányban kikapott Richard Gasquet-től, de több mint biztató volt látni őt újra a pályán! Kis extra, hogy ezt skót és nem brit színekben tette meg!

Szvetlana Kuznyecova (34) egyike volt a berobbant orosz tenisz generációnak, Myskina, Sharapova, Gyenentijeva, és így tovább. Azóta a női tenisz elképzelhetetlen az orosz vonal nélkül. 15 éve nyert 2004-ben az Amerikai Nyílt Teniszbajnokságon, utána ezt 5 év múlva egy Garros győzelem követte. 18 tornát nyert, közel ezer meccset lejátszott már, világranglistán második hely volt a plafon! Neki egész karrierjét behálózzák a sérülések erre utal bicepszén levő tetoválása is:

Pain doesn’t kill me

I’ll kill the pain

Idén áprilisban lépett először pályára a tavalyi távol-keleti tornák után. 16 meccset játszott a most befejezettel együtt idén (8-8), ennek tükrében a mostani 11. kiemelt elleni győzelme hatalmas bravúrnak számít!

Marija Sharapova (32) 2006-ban nyert US Opent, a kedvenc tornája, kiskorában Amerikába költöztek, szinte hazai pálya Amerika neki, a közönség imádja itt is.Összesen öt GS-t nyert, mind a négyet egyszer, 2014-ben a Garrost másodjára nyerve győzött utoljára Major tornán! Az elmúlt lassan 20 év egyik legmeghatározóbb, és talán legnépszerűbb női teniszezőnője! Pályatársai körében nem feltétlenül, és a meccs alatti testkommunikációi, sikítása is tud megosztó lenni, de továbbra is biztosan szállítja a telt hazát bárhol is játszik! Szponzori szerződései, Sugarpova néven futó vállalkozása révén hosszú évek óta a pályán kívüli bevételei jóval magasabbak, csak Serena lehetőségei mérhetőek hozzá. Volt világranglistán az élen, de azt nyilatkozta, neki mindegy úgyis tudja, hogy a világ egyik legjobbja, és a legjobbakkal kell küzdenie! Rengeteg sérülés van a háta mögött, egy vall operáció miatt, gyakorlatilag újra kellett tanulnia adogatni. A sérülések mellett egy jogos-jogtalan dopping eltiltás is megtörte karrierjét. 2016 januárjában meldonium nevű szert mutattak ki a szervezetében. Ezzel az Oroszországban megszokott szerrel a WADA sok orosz sportoló pályafutásának “szólt” bele. Mindösszesen a 14. meccse volt a mostani (8-6), igazi Sharapovás második szettel győzött hajnalban!

Reméljük mindhárman ott lehetnek az USO főtábláján! Az megjósolhatatlan, hogy milyen teljesítményt nyújtanak, de egy biztos első körös ellenfelük nem fogja áldani a Fortunát!

Masha, Szvetlana és Andy reméljük maradtok még egy darabig!