Laver Kupa: Sock és Fritz is csatlakozott a világcsoporthoz

Teljessé vált az alig tíz nap múlva kezdődő bemutatóverseny mezőnye, Jack Sock és Taylor Fritz került be a John McEnroe vezette világcsapatba.

A Laver Kupán Európa legjobbjai csapnak össze a világ egyéb tájékairól származó játékosok csapatával. A Björn Borg vezette európai csapat már korábban összeállt, John McEnroe azonban csak nemrég nevezte meg azt a két játékost, akikkel teljes lesz a mezőny. Európát Roger Federer, Rafael Nadal, Dominic Thiem, Alexander Zverev, Stefanos Tsitsipas és Fabio Fognini képviseli majd, a világcsapatban John Isner, Milos Raonic, Nick Kyrgios és Denis Shapovalov négyeséhez csatlakozik Sock és Fritz.

“Az elmúlt két évben Jack volt a csapatunk legerősebb tagja, így örülök, hogy idén Genfben is csatlakozik hozzánk.” – mondta McEnroe. “Jó stratégiával kell kiállnunk, mert Európa csapatát nagyon nehéz lesz megverni. A páros mérkőzések nagy jelentőséggel bírtak számunkra az elmúlt két esztendőben. A jelentős részüket sikerült megnyernünk, és ebben nagy szerepe volt Jacknek.”

A világranglista 30. helyén álló Taylor Fritz pályafutása legjobb szezonját futja idén, ami McEnroe figyelmét sem kerülte el, őt hívta be ugyanis a térdsérüléssel bajlódó Kevin Anderson pótlására.

“Taylor a teniszvilág egyik fiatal feltörekvő tehetsége. Még csak 21 éves, mindenkivel remekül kijön, így nagyszerű erősítés lesz a jelenléte a csapatunk számára Genfben.” – mondta a világcsoport kapitánya.

A torna első két kiírását Európa csapata nyerte 15-9 illetve 13-8 arányban.

Forrás

Kép forrása: lavercup.com