Thiem szerint 2020 lehet az áttörés éve a fiatalok számára

Az osztrák Dominic Thiem az Indian Times-nak adott interjújában azt mondta, 2020-ban már nem csak a Nagy Hármas valamelyike nyer majd Grand Slam tornát

Thiem úgy gondolja, 2020 lehet az őrségváltás éve, amikor egy vagy két Grand Slam tornát is elhozhatnak a fiatalok a nagyok elől: “Még mindig a nagy öregek a fő esélyesek, de úgy gondolom, jövőre a fiataloknak már jó esélye nyílhat major trófea megszerzésére. Különösen Daniil Medvedev formája nyűgöz le. Persze mi , teniszezők, már évek óta tudjuk, hogy nagy játékos lesz belőle. Hatalmas önbizalma van, a következő évtized egyik meghatározó teniszezője lehet.”

Thiemet kérdezték a Laver Kupán szerzett tapasztalatairól, élményeiről is. A világranglista 5. helyezett osztrák szerint remek hangulat uralkodott az európai csapatban, és kiemelte Federer és Nadal edzői kvalitásait: “Mindketten remek edzők lennének. Óriási tudásuk van a teniszről, folyamatosan elláttak tanácsokkal a mérkőzéseim szünetében.”

A jövő héten zajló londoni ATP világbajnokságról ezt mondta Thiem: “Mindig óriási megtiszteltetés itt játszani. Minden szezonban az egyik legfontosabb célom, hogy kvalifikáljak az ATP Finals versenyre. Az elmúlt három évben egy-egy meccset tudtam nyerni, az idén azonban szeretnék eljutni az elődöntőig.”

Forrás

A kiemelt kép forrása: cbc.ca