ATP Finals: Először elődöntős Dominic Thiem

2019. november 13.
by cort

A torna mérkőzését játszotta az első kör után egyaránt százszázalékos Novak Djokovic és Dominic Thiem.

Aki tegnap késő este leült a tévé elé, csak titkon remélhette, hogy a két játékos ilyen magas színvonalú mérkőzést játszik egymás ellen. Ezek közé tartoztam én is, és megítélésem szerint a tegnapi meccs az év egyik legnagyobb összecsapása volt, talán csak Federer és Djokovic wimbledoni döntőjét, valamint Nadal és Medvedev US Open fináléját raknám eggyel magasabb polcra.

Az osztrák játékos Roger Federer legyőzése után magabiztosan lépett pályára a világelsőségért versenyben lévő Novak Djokovic ellen. A mérkőzést a szerb kezdte jobban, hamar breakelőnybe került, de végül csak rövidítésben tudta behúzni a szettet. Djokovic rendkívül pontosan teniszezett, a játszma folyamán mindössze két ki nem kényszerített hibát vétett, Thiemnek pedig már ekkor is sült a tenyerese. A második felvonásban az osztrák dominált, egy korai breaknek köszönhetően 6-3-mal kiegyenlített. A döntő szettben is maradt a magas színvonal, Thiem két alkalommal is breakelőnybe került, 6-5-nél a meccsért adogathatott, de Djokovic kiegyenlített, így ismét tie-break döntött. Ebben a szerb gyorsan meglépett 4-1-re, és kevesen gondolták volna, hogy lesz még fordulat a meccsben. Azonban Thiem ismét elővette a tenyeresét, és végül 50 nyerőt ütve 2 óra 50 perc alatt lezárta a mérkőzést.

Ezzel pedig kiderült, hogy Novak Djokovic és Roger Federer összecsapása nem az előzetesen gondolt csoportelsőségről dönt, hanem arról, hogy a két játékos közül melyikőjük jut tovább Thiem mögött az elődöntőbe.

Az osztrák 2019-ben elég sok borsot tört a nagy hármas orra alá, Federer ellen 3-0-val, Djokovic ellen 2-1-gyel, Nadal ellen pedig 1-1-gyel áll eddig, és a tornán még jó esélye van rá, hogy tovább javítsa (vagy éppen rontsa) ezt a mérleget. Lehet az osztrák végre megérkezik a nagy hármas nyakára?

Kép forrása: getty