Nick Kyrgios pszichológushoz járt eltiltása alatt

2020. január 4.
by kert

Az ausztrálok fenegyereke a hazájában zajló ATP Cup-on győzelemmel tért vissza a 16 hetes kényszerpihenő után

A világranglistán jelenleg 30. Kyrgiost még szeptemberben büntette meg az ATP, a 37 000 dolláros pénzbírság négy hónapos eltiltással egészült ki.

A szigorú büntetés oka Kyrgios sorozatos balhézása volt. Az ausztrálnak amellett, hogy ragyogóan tehetséges játékos, dühkezelési és viselkedési problémái vannak a pályán. Csak a tavalyi évben ütőt tört, széket dobált, köpködött, szóban inzultált több székbírót, Rómában pedig le is léptették sportszerűtlen viselkedés miatt.

Eltiltása alatt profi segítséget kért, pszichológushoz fordult, hogy segítsen neki érzelmei kezelésében. Azt mondja, a terápia jó hatással volt rá, de ha újra játszik majd, nem tudja garantálni, hogy “jól fog viselkedni”: “Egyáltalán nem gondolok a büntetésre. A régi szenvedéllyel megyek ki a pályára, és ha átlépem a határt, hát ez van.”

Kyrgios a Laver Kupán is bizonyította, hogy igazi csapatember, és az ilyen típusú versenyeken egészen más játékossá válik: “Amikor a csapatért játszom, egyáltalán nem aggódom. Ilyenkor teljesen más a hangulat, mint a hosszú, heteken át tartó magányos utazások alatt. Az mentálisan nagyon fárasztó.”

Kyrgios jól kezdte a most debütáló ATP Cup-ot, az első napon 6-4 7-5-re legyőzte a német Jan-Lennard Struffot. A holnapi napon a kanadai NextGen sztárral, Felix Auger-Aliassime-mal küzdhet meg.

Forrás

A kiemelt kép forrása: https://www.canberratimes.com.au/