Greta Thunberg odaszúrt Roger Federernek

2020. január 10.
by Írókéz

Greta Thunberg nem akárki, azt hiszem, ez teljesen világos. Vele nem  lehet lacafacázni, és ha valaki nem az ő harcosan naiv, egybites világképe szerint működik, az bizony számítson rá, hogy megkapja a magáét, még akkor is, ha Roger Federernek hívják.

forrás: essentiallysport.com

A kicsi Greta korunk hőse, egyszersmind kifordult világunk lenyomata, és a média mindenhatóságának legmegkérdőjelezhetetlenebb bizonyítéka. 16 éves korára Svédország legbefolyásosabb nőjének választották, béke Nobel-díjra jelölték  és fogadta még a pápa is. Felszólalt az ENSZ-ben és államfői találkozókon. Mindehhez az Asperger-szindrómás kislánynak nem kellett  mást tennie, mint egy profi PR-szakember kamerája előtt tüntetnie a svéd Parlament előtt, klímaváltozás elleni cselekvésre felszólítva annak az országnak a kormányát, amelynek energiatermelése teljes egészében széndioxid-kibocsátás mentes. De ez persze csak szőrszálhasogatás, a többit pedig elvégezte a Facebook, a Youtube és az Instagram. A kicsi Greta szupersztár lett, szavára milliók figyelnek.

Akárcsak legújabb Tweetjére, amelyben Roger Federert találta meg.

Történt ugyanis, hogy néhány nappal ezelőtt Lausanne Action Climate nevű környezetvédő csoport egy tweetet tett közzé “#Rogerwakeup” hashtaggel. A Credit Suisse Federer egyik szponzora, Svájc második legnagyobb bankja, és 57 milliárd dollárt fektettek be fosszilis tüzelőanyagokkal foglalkozó vállalatokba. Az aktivisták egy zászlót mutattak fel, amelyre az volt írva: “A Credit Suisse elpusztítja a bolygót. Roger, támogatod őket?” A környezetvédőket ezért az akcióért pénzbírságra ítélték. Ők viszont néhány nappal ezelőtt testületileg megjelentek a bíróságon, ugyanis nem hajlandóak kifizetni a 20.000 Eurós büntetést. Greta egy retweet-tel biztosította őket támogatásáról, így most már milliók tudják, hogy Roger Federer a Föld bolygó elpusztítására készül.

forrás: twitter

Természetesen Greta Thunberg már sokkal többet tett le az asztalra, mint Roger Federer, ez nem is kérdéses. A legendás teniszjátékos felmenői között nincs Nobel-díjas tudós, szülei sem operaénekesek és színészek, hogy megtanították volna őt előadni, és  profi PR-szakemberek sem építették imázsát 16 éves korában. Még egy nyomorult Béke-Nobel díjra sem jelölték, nem beszélve arról, hogy Svájc legbefolyásosabb nőjének sem választották meg. Ő csak püföli évek óta azt a kicsi sárga labdát, mellesleg sok millió dollárral támogatja Afrika szegény gyerekeit (a Credit Suisse sem Federert, hanem ezen gyermekek oktatását segítő alapítványát támogatja),  játékával örömet szerez, viselkedésével pedig emberi példát mutat millióknak szerte a világon. De jó lesz, ha ezentúl meghúzza magát, és azonnal felmondja a támogatói szerződést ezzel a gonosz bankkal. Ideje önvizsgálatot tartania, különben nem menekül a kicsi Greta vádló mutatóujja elől. Akkor pedig majd megnézheti magát.

A vicc pedig az egészben az, hogy ez talán nem is vicc.