Az Australian Open idei döntőse ott tér vissza, ahol Balázs Attila is ott lesz

Dominic Thiem egyszer már megnyerte a Rio Opent, még 2017-ben. Három évvel később, összetettebb játékosként esélyese a szezon második ATP 500-as tornájának. Rajta kívül természetesen Balázs Attilát figyelhetjük majd a héten.

A Krisztus-szobor árnyékában 2014-ben rendezték meg az első tornát, a verseny pedig azóta is szerves része az ATP Tournak. Idén a friss Australian Open-döntős, Dominic Thiem (1.) a torna favoritja. Elnézve azt, hogy kemény pályán összesen öt szettet nyert meg Novak Djokovic és Rafael Nadal kettőse ellen, joggal nevezhetjük esélyesnek kedvenc borításán, salakon, egy jóval szerényebb mezőnyben.

Továbbra is szomjazik a sikerekre Dominic Thiem.
Kép forrása: atptour.com

Az osztrák teniszező azonban már tavaly is első kiemeltje volt ennek tornának. Györe László viszont meglepte az első körben, a szerb színekben versenyző vajdasági teniszező pedig meg sem állt a győzelemig. Címvédésre nem lesz lehetőség, hisz bár Györe ott volt a nevezők között, múlt hétvégén visszalépett a tornától. Ennek következtében pedig szerencsés vesztesként Balázs Attila került a főtáblára, aki a selejtezőben próbált szerencsét, de mindössze két játékot tudott megnyerni az utolsó fordulóban. Ati volt azonban a legmagasabban rangosrolt azok közül, aki kikapott a főtábla kapujában.

A legfelső negyedben Thiem és a friss Buenos Aires-i bajnok Casper Ruud (8.) található. Lehetséges ellenfeleik közül a legjobbak is csak “alulról súrolják” a top 100-at a világranglistán, így elég nagy meglepetésnek kellene történnie ahhoz, hogy a negyeddöntőben nem ők nézhetnek majd egymással farkasszemet. Azt azonban tudjuk, hogy ezek a latin-amerikai salakpályás tornák nem a papírformáról szólnak.

Egy negyeddel lejebb akár a 2016-os döntő visszavágójára is sor kerülhet a második körben. Ezt két teniszező akadályozhatja meg: Thiago Monteiro és/vagy Balázs Attila. Ati ellenfele lesz a négy évvel ezelőtti bajnok, Pablo Cuevas és az akkori döntős Guido Pella (4.) játszik a brazillal. Ebben a negyedben van még a 2018-as döntős, Fernando Verdasco (9.) is.

Az alsó ág felső negyedébe a chilei Christian Garint (3.) és Albert Ramos-Vinolast (7.) sorsolták, de az amúgy is instabil papírformát itt az argentin Delbonis vagy a francia Moutet veszélyeztetheti leginkább. A legalsó negyedben a legjobb 8 között pedig egy délszláv meccs is összejöhet a szerb Dusan Lajovic (2.) és a horvát Borna Coric (5.) között.

A torna sorsolása.