Hazai győzelem született Delray Beach-en!

2020. február 24.
by maratsafin

Reilly Opelka megoldotta a dupla leckét. Előbb a vasárnapra átrakott elődöntőt, majd pedig a finálét is hozta a 673 ezer dollár összdíjazású Delray Beach Openen.

A későbbi győztes amerikai játékos Milos Raonic elleni szombat esti mérkőzését eső miatt elhalasztották, míg döntőbeli ellenfele a japán Nishioka még aznap be tudta fejezni a meccsét, ami így a döntő előtt komoly előnynek számított. A feladat adott volt, és a 22 éves hazai versenyző előbb három szettben, mérkőzéslabdát hárítva küldte haza a korábbi világranglista 3. kanadait, majd egy rövid pihenőt követően szintén három szettben 7-5 6-7 6-2 arányban győzte le a japán Yoshihito Nishiokát.

Az első szettben egy breakváltást követően a játszma hajrájában koncentrált jobban az amerikai, 7-5-tel előnybe került. A második felvonásban Opelka összesen négy fogadópontot engedélyezett ellenfelének, de mivel ő nem tudta kihasználni a breaklehetőségeit, így jöhetett a tie-break. A rövidítésben Nishioka jobban koncentrált, és némi meglepetésre “ellopta” a szettet.

A koncentráció hiánya azonban a harmadik szett első játékában végzetesnek bizonyult Nishioka számára. Kettős hibával adta oda Opelkának a játékot, aki lendületben maradt, és még egyszer lebreakelte a japán, majd a 27. ászát is beütve lezárta a meccset.

“Szeretek itthon játszani. Nem messze innen, tíz percre lakom. Itt születtem, itt voltam az elmúlt tíz évben, nagyon otthon érzem itt magam.” – mondta Opelka. A negyedik kiemelt amerikai Delray Beach negyedik amerikai bajnoka az elmúlt öt évben, csak tavaly a moldovai Radu Albot tudott “belerondítani” az amerikai hegemóniába. “Az előző héten is találkoztunk, de akkor teljesen más körülmények között. A mostaniak jobban feküdtek nekem. Nagyon büszke vagyok arra, ahogy a döntő szettben játszottam, egyáltalán nem voltam fáradt, és ha hosszabb lett volna a meccs, azt is bírtam volna.”

“Nagyon nehéz elvenni az adogató játékait.” – mondta Nishioka. “A harmadik szettben egy kicsit elvesztettem a fonalat, amit kihasznált Opelka, megpróbált egy kicsit agresszívebb lenni, és ez tökéletesen működött. Ugyanakkor örülök, mert lényegesen jobban játszottam ellene, mint bő egy hete a New York-i tornán.”