Rafael Nadal versenyek híján is trófeát szerzett

2020. július 20.
by kert

A mallorcai a szurkolók szavazatai alapján nyerte el a 21. század legdominánsabb sportolója címet

Az ESPN amerikai sportcsatorna által indított szavazás két héten át zajlott, és a világranglista 2. helyezett Nadal olyan sztárokat, csapatokat ütött ki a nyeregből, mint az idén elhunyt Kobe Bryant vezette Los Angeles Lakers, a boxoló Floyd Mayweather, vagy az úszócsillag Michael Phelps.

A 16 jelöltből végül Nadal és a hatszoros olimpiai bajnok, 100 és 200 méteres síkfutásban világcsúcstartó jamaicai sprinter, Usain Bolt jutott a döntőbe. Bolt 2008 és 2016 között volt veretlen az olimpiákon, emellé bezsebelt még 11 világbajnoki aranyérmet is.

Ő sem tudta azonban felülmúlni Nadal salakon, elsősorban a Roland Garroson nyújtott teljesítményét: a salakkirály 2015-ben, 18 évesen lépett először pályára Párizsban, rögtön meg is nyerte első Grand Slam tornáját, azóta pedig 12 alkalommal hódította el a trófeát. 95 Roland Garros mérkőzéséből 93-at megnyert, csak Robin Söderling és Novak Djokovic tudta legyőzni őt a Philippe Chatrier salakján. Csak ezen a tornán 22,051,715 dollár pénzdíjat szerzett.

2019-es győzelme után Nadal így nyilatkozott: “Nem gondolom, hogy lehetetlen dolgot vittem véghez, hiszen jelen pillanatban ez megtörténik velem. Persze 5-6 évvel ezelőtt nem is álmodtam arról, hogy 12 alkalommal megnyerem a Roland Garrost, de ez ma valósággá vált. A motivációm még nagyobb, folytatni akarom, ameddig évezem a teniszt.”

Az idén júniusban Nadalnak nem volt lehetősége megvédenie címét, és ezel 13-ra emelni Roland Garros trófeáinak számát, mert a koronavírus világjárvány miatt szeptember 20-ra halasztották a párizsi tornát. Egyelőre úgy tűnik, a spanyol elindul a versenyen, és jelezte részvételét a szintén szeptemberre halasztott Madrid Openen is. Így valószínűsíthetően kihagyja majd az augusztus 31-re tervezett US Opent, ahol ugyancsak címvédő.

Forrás

A kiemelt kép forrása: https://naijapremium.com/