Roger Federer helyzetjelentése az állapotáról

2020. október 10.
by Utah

A húszszoros Grand Slam-győztes svájci legenda az Australian Open óta nem játszott, tekintettel arra, hogy nemsokkal később térdműtétekre kényszerült. 

A visszatérését Wimbledonra tervezte, de a járvány mindent keresztülhúzott és végül úgy döntött, idén már nem is lép pályára. Helyette a teljes felépülésre és a családjára fókuszált, célkeresztjében pedig a 2021-es Australian Open lebeg.

“Jó úton járok. Lépésről-lépésre haladok a visszatérés felé, időt hagyok mindenre és nem helyezek magamra felesleges nyomást. Csak akkor térek vissza, ha már teljesen egészséges leszek. Most úgy tűnik, az Australian Openen már képes leszek rajthoz állni. Ütővel egyelőre csak két órát tudok folyamatosan edzeni, emellett az állóképességemen dolgozok, ami azt mondhatom, hogy egy ideje már fájdalommentesen zajlik. Nem lesz szükségem újabb műtétekre.” – vallotta Federer, miközben a szokásos látogatását tette a JURA bázisán.

Hogy még a Melbourne Parkba érkezve is ő lesz-e a csúcstartó a megnyert Grand Slamek számában, arra a holnapi Nadal-Djokovic Garros-döntő ad majd választ.

Forrás

Kiemelt kép: CEToday