ATP Párizs: Búcsúzott a második kiemelt

2020. november 4.
by Napontamas

Kecmanovic könnyedén nyert, Goffin vereségi sorozata folytatódott, és a nap legnagyobb meglepetéseként Tsitsipas is búcsúzott a tornától.

David Goffin a szlovák Gombos Norbert ellen kapott ki 2-0-ra, ezzel folytatódott gyenge sorozata. A belga, így már négy egymást követő mérkőzésen nem tudott szettet se nyerni, pedig a lehetősége megvolt erre. Az első szettben hat break labdából csak egyet tudott kihasználni, ellenben ellenfele háromból kettőt is, így a szlovák nyerte az első szettet 6-4 arányban. A második szett felénél Goffin került break előnybe, amit hamar el is veszített, így a játszma tie breakkel ért véget. A belgának volt két szettlabdája adogatóként a rövidítésben, de ezeket nem tudta értékesíteni, öt labdamenetet veszített zsinórban, így 8-6-ra elbukta a tie breaket, és ezzel a mérkőzést is.

A szerb Kecmanovic magabiztos játékkal 2-0-ra győzte le ausztrál ellenfelét, John Millmant. Az első szettet a szerb break labdát sem adva ellenfelének 6-4-el nyerte. A második játszmát is egy breakkel kezdte Kecmanovic, amit Millman egyből visszavett, de a szerbnek erre is volt válasza, ismét elvette ellenfele adogatását. A következő játékban még Millmannak volt egy lehetősége breakelni és visszajönni a meccsbe, de ezzel nem élt, így a szerb még egy breakkel le tudta zárni a mérkőzést egy 6-2-es második szettel.

Tsitsipas ismét varázsolt tie break-ben, előző héten Dimitrov ellen 5-0-s hátrányból nyert egy szettet rövidítésben, és ma is nagyot játszott a második szett végén, de ez csakúgy mint Bécsben, ismét kevésnek bizonyult. A görög jól kezdte a mérkőzést 3-0-ra elhúzott az első szettben francia ellenfele ellen, de Humbert nem tört össze, és három játékot nyert zsinórban. Ezek után break lehetőségek akadtak még mindkét oldalon, de kihasználatlanok maradtak, így következett a tie-break, ahol a francia két minibreakkel meg tudta nyerni a szettet. A második játszmában szintén volt lehetősége mindkét játékosnak elvenni ellenfele adogatását, de ahogy az előző szettben ezt egy-egy alkalommal megtették, itt egyszer sem sikerült, így ismét jött a rövidítés. A franciának három meccslabdája is volt 6-3 után, ebből kettő fogadóként és egy adogatóként, de mindet hárította a görög, aki öt pontot nyert egymás után, és 8-6-ra megnyerte a második szettet. A harmadik játszma forgatókönyve eléggé hasonlított az elsőjéhez, csak itt először a francia szerzett előnyt, amit aztán a görögnek sikerült visszahoznia, és így jutottak el a rövidítésig. Humbert, ahogy az első felvonás végén is, két minibreakkel 7-3 arányban tudta megnyerni a tie-breaket, és ezzel a közel három és fél órás mérkőzést.

Kép forrása: foxsports.com.au