ATP-beharangozó: Szófia

Ezen a héten a férfi teniszezők Bulgáriába teszik át székhelyüket, ahol a 325 615 euró összdíjazású szófiai tornán mérettetik meg magukat a versenyzők.

Habár a tavalyi nevezettek listája sokkal komolyabb neveket tartalmazott, mint az idei, ennek ellenére az idei verseny is szórakoztatónak tűnik, mi pedig ismét szoríthatunk Fucsovics Marcinak.

A címvédő Medvedev hiányában ezúttal biztos, hogy valaki más emelheti magasba a győztesnek járó serleget, és miért ne lehetne az mondjuk Marci? Mint emlékezetes, a magyar játékos tavaly a döntőig menetelt, ahol a már korábban említett Medvedev ellen kapott ki két játszmában. Idén már a kezdés is nehéz lesz, hiszen Jannik Sinner ellen kellene továbbjutni, ami nem ígérkezik előzetesen sétagaloppnak.

Ami a kiemelteket illeti, a torna elsőként rangsorolt versenyzője ezúttal Denis Shapovalov, aki a már továbbjutó Radu Albot ellen kezd a második fordulóban. Nem csupán a kiemelések miatt, de a torna másik érdekes versenyzője a második helyen kiemelt Felix Auger-Aliassime lehet, aki Salvatore Caruso vagy Dimitriy Kuznetsov személyében kap majd ellenfelet a második körre. A további kiemeltek De Minaur, Struff, Mannarino, a már második körbe jutott Millman, Fucsovics Marci lehetséges második körös ellenfele, Basilashvili, illetve Marin Cilic.

A férfiaknak ez az utolsó idei torna, jövő héten már a világbajnokságot rendezik az idei nyolc legjobb versenyzővel.

A szófiai verseny sorsolása elérhető itt: Szófia

A kép forrása: atptour.com