Nadal: A karantén nagyon nehéz volt

Rafael Nadal a nevét is viselő jótékonysági alapítványa által támogatott gyerekekkel beszélgetett, és mesélt a tenisz nélküli hónapok megpróbáltatásairól

“Nagyon hirtelen tört ránk a kijárási tilalom, ezért még nehezebb volt elfogadni a kialakult helyzetet.” – mondta a spanyol.

Felidézte, hogy a karantén első néhány hete viselte meg leginkább: “Mindannyian aggódtunk és féltünk attól, ami körülöttünk történik. Lehetetlen volt a teniszre koncentrálni, amikor azzal szembesültünk, milyen kegyetlenül söpör végig a koronavírus járvány a világon.”

Rafa szociálisan rendkívül érzékeny ember, ezért nem volt könnyű látnia azt sem, hogy sok család szenved és elveszti a szeretteit. A spanyol kosaras szupersztárral, Pau Gasollal és a Vöröskereszttel közös jótékonysági akciójukban több mint 14 millió eurót gyűjtöttek a rászoruló családok megsegítésére.

Csak ezután kezdtek lassan visszatérni Nadal gondolatai a sporthoz, az edzésekhez: “Ahogy telt az idő, természetesen alkalmazkodtunk a körülményekhez, mint mindig. Újra visszatértem a megszokott napirendhez, és nagyon lassan, fokozatosan elkezdtük az edzéseket is. Amint újra ütőt fogtam, mentálisan is ráhangolódtam a teniszre, és csak arra koncentráltam, hogy a lehető legjobb formában érkezzem a Roland Garrosra.”

A formába hozás fényesen sikerült, az októberi Roland Garroson Nadal megszerezte 13. párizsi győzelmét, utolérve ezzel a nagy rivális Roger Federert a Grand Slam győzelmek számában is.

A világranglista 2. helyezett spanyol a beszélgetésben elismerte, hogy bár szakmailag és személyesen is nagyon fontos volt számára ez a győzelem, de az extrém körülmények miatt kevésbé tudta élvezni a történelmi pillanatot.

Forrás

A kiemelt kép forrása: KIA YouTube csatornája