Becker kiáll Djokovic mellett

A világelső az elmúlt napokban számtalan kritikát kapott az ausztrál tenisz szövetségnek írt levele miatt, de volt edzője az ő pártján áll.

Egy interjúban Becker megvédte Novak Djokovic-ot, szerinte a szerbet akkor is támadják, ha jó ügy – jelen esetben a játékosokkal való egyenlő bánásmód – mellett áll ki.

Úgy gondolja, Djokovic igenis jól tette, hogy felszólalt játékostársai érdekében, és azonos körülményeket követelt minden versenyző számára. “A Nole által megfogalmazott igények teljesen jogosak voltak. Az az ember érzése, bármit mondjon is, mindenképpen kritizálni fogják.”

Becker szerint eleve több játékos jött volna el az év első Grand Slamjére, ha a szervezők nagyobb empátiával fordultak volna feléjük: “Ausztrália, elsősorban Melbourne érdeke, hogy minél több teniszező vegyen részt az Australian Openen. A verseny hasznos a városnak és a gazdaságnak is.”

Becker szerint ha a 128-as főtáblákról 70 versenyző érintett a szigorú karantén intézkedésekben, az a szervezők felelőssége, akiknek igyekezniük kéne megteremteni az edzésre, sportolásra alkalmas körülményeket ahelyett, hogy még az ausztrál miniszterelnök is a teniszezőket szidja a sajtóban.

“Amikor ezek a játékosok végre elhagyhatják a szállodai szobát, egy hetük lesz rá, hogy felkészüljenek az adott esetben több órás mérkőzésekre, mindezt óriási hőségben. Az egész téli felkészülésük megy a kukába. Teljesen mindegy, mennyit próbáltak edzeni a hotelban, nem indulnak egyenlő esélyekkel. A szervezőknek fel kell tenniük a kérdést, igazságos-e ez a helyzet.” – összegzett Becker.

Forrás

Kép forrása: thenationalnews.com