AusOpen 2021: Djokovic kilencedszer döntős Melbourne-ben

Novak Djokovic magabiztosan jutott be az Australian Open vasárnapi fináléjába. A címvédő szerb három játszmában győzte le az orosz Aslan Karatsevet. 

Novak Djokovic pályafutása során kilencedszer játszott elődöntőt Melbourne-ben. A szerb teniszezőnek a döntőbe kerülésért az az orosz Aslan Karatsev volt az ellenfele, aki a versenyt megelőzően még soha nem szerepelt Grand Slam torna főtábláján, így tündérmesébe illő, hogy egyből a legjobb 4 közé jutott. A két játékos eddig még nem játszott egymással. 

Djokovic magabiztos adogatójátékokkal kezdte a mérkőzést, Karatsev ennek ellenére egyáltalán nem tűnt megilletődöttnek, és 3-3-ig remekül tartotta magát. Az első játszmában Djokovic 4-3-nál az orosz hathatós segítségével jutott 3 break labdához, amit rögtön ki is használt, majd a következő játékban könnyedén kiszerválta a szettet. Karatsev a folytatásban már közel sem tudott olyan stabilan teniszezni mint a találkozó elején, rengeteg ki nem kényszerített hibát ütött, a szerb pedig pillanatok alatt ellépett 5-1-re. Az orosz teniszező a dupla break hátrányt követően huszáros hajrába kezdett, és feltornázta magát egészen 5-4-ig. A második felvonás végkimenetelét egy hosszú játék döntötte el, ahol Karatsev 2 szettlabda hárítása után két fogadóelőnyt is kiharcolt, a gamet mégis Djokovic nyerte meg, aki így karnyújtásnyira került a finálétól. A harmadik játszma egy gyors break váltással kezdődött, majd 2-2 után Djokovic kétszer is elvette ellenfele szerváját, ezáltal 5-2-nél a mérkőzés megnyeréséért adogathatott. A címvédő pedig nem szeretett volna további izgalmakat, első meccslabdáját értékesítve magabiztosan lezárta a találkozót.

Novak Djokovic pályafutása során kilencedszer jutott be az Australian Open döntőjébe. A szerb teniszező a fináléban Daniil Medvedevvel vagy Stafanos Tsitsipas-szal mérkőzik meg.

A mérkőzés végeredménye: 

Novak Djokovic ( 1 )-Aslan Karatsev 6/3 6/4 6/2

Kiemelt kép forrása: eurosport.com