Megünnepelte Belgrád Djokovic rekorddöntését

Hétfőtől Novak Djokovicnak hívják azt a férfi teniszezőt, aki az Open Éra történelmében a legtöbb hetet töltötte világelsőként. A szerb fővárosban a klasszis családjával az élen ezt meg is ünnepelték az emberek.

A járványhelyzet ellenére emberek százai ünnepeltek Belgrád egyik felújított városrészén annak alkalmából, hogy hétfői kezdettel Novak Djokovic 311. hetét tölti világelsőként, új csúcstartóvá avanzsálva (és Roger Federert megelőzve) ezzel a férfi tenisz történelmében. Az emberek a szerb klasszis egyik étterme előtt gyűltek össze, volt némi tűzijáték, skandálták Djokovic becenevét (“Nole”), Belgrád belvárosának főbb épületeit őt ábrázoló portékkal és karrierje legnagyobb pillanatait bemutató fényshow-val világították meg.

A ceremónián maga a teniszező is jelen volt szüleivel és rövid beszédében azt mondta: “Különleges nap a mai, nekem, a családomnak és Szerbiának is. Hálával tartozom a sikerért, hiszen ez nem csak az enyém, hanem az egész nemzeté is.” – Djokovic az idei Australian Openen bebiztosította világelsőségét, s már kilencedik Melbourne-i győzelme előtt eldőlt, hogy március elejére meglesz a rekordot jelentő 311. hete az élen. Egy mutatóban tehát már megelőzte Federert, és már csak egy van hátra fő céljai közül, ez pedig a Grand Slam-győzelmek száma. Mostani AO-sikerével 18-ra növelte Grand Slam-trófeái számát és ismét csak két címre van a svájcitól és Rafael Nadaltól.

Djokovic Belgrade

Kép forrása: tennis365.com

Érdekesség egyébként, hogy Djokovic 2016-ban akkori lakhelyén, Monte Carlo-ban nyitotta meg vegán éttermét, az Equitát, ami azóta már étteremlánccá nőtte ki magát, a szerb főváros több pontján is üzemelnek, az egyik azonban kimondottan azzal a céllal, hogy a rászorulókon és a hajéktalanokon segítsenek. A hétfői ünnepséget pedig az egyik belgrádi étterem előtt tartották meg. 

A borítókép forrása: nst.com.my