Lorenzo Sonego lett Cagliari bajnoka

Lorenzo Sonego végső győzelmével zárult az ATP 250-es Cagliari torna. Az olasz teniszező a fináléban három játszmában múlta felül a szerb Laslo Djere-t. 

Szerb-olasz finálét rendeztek Cagliariban. Laslo Djere igen kemény utat járt be a döntőig, hiszen legyőzte az egyik leginkább feltörekvő tehetségnek számító Lorenzo Musettit, majd az elődöntőben a negyedik kiemelt Nikoloz Basilashvilinek állta útját. Lorenzo Sonegonak sem volt könnyű dolga, hiszen a legjobb 4 között döntő szettes csatára kényszerült az amerikai Taylor Harry Fritz ellen. A két játékos eddig kétszer találkozott egymás ellen, 2019-ben Marrakechben Sonego, míg 2020-ban Dohában Djere tudott nyerni.

Az első játszma teljes mértékben Djere akarata szerint alakult. A szerb rögtön elvette Sonego adogatását, majd kulcsfontosságúnak bizonyult, hogy egy nagyon szoros játékban megőrizte break előnyét. Ezek után az olasznak fogadóként már nem volt sok esélye, ráadásul 4-2-nél Djere újra elvette a szerváját. A szerb pedig nem kegyelmezett, könnyedén hozta a saját adogatását, és 6-2-vel besöpörte az első szettet. A második felvonásban Sonego tudott először breakelni, azonban az előnye nem tartott sokáig. A játszma sorsáról rövidítés döntött, ahol ugyan Djere közelített a győzelemhez, hiszen 4-3-ra vezetett, a Tiebreak mégis 7-5-tel Sonegoé lett. Az olasz pedig ki tudta használni a hatalmas lélektani előnyét, a harmadik szett közepén elnyerte ellenfele szerváját, majd adogatóként már nem hibázott, 6-4-gyel lezárta a mérkőzést.

Lorenzo Sonego megszerezte pályafutása második egyéni  ATP tornagyőzelmét. Az olasz teniszező a 2019-es Antalya-i sikere után tudott újra trófeát a magasba emelni. Sonegonak Monte-Carlo lesz a következő állomás, ahol az első körben megmérkőzik Fucsovics Mártonnal.

A döntő végeredménye: 

Lorenzo Sonego ( 3 )-Laslo Djere 2/6 7/6(5) 6/4

Kiemelt kép forrása: eurosport.it