Osaka karrierje veszélyben van?

2021. június 2.
by Jerry

Boris Becker aggodalmát fejezte ki, miután a japán teniszező visszalépett a Roland Garros-tól, mentális egészségi problémákra hivatkozva.

Osaka nagy port kavart bejelentésével a torna kezdetén, miszerint semmilyen kapcsolatot nem fog tartani a médiával, a lelki egészségének védelme érdekében. Heves rosszallásokat követően sokan rámutattak arra, hogy ez is a munka része, és ezen lépésével tisztességtelen előnyre tesz szert riválisaival szemben.

Első fordulós győzelmét követően bírságot kapott a sajtófeladatok elhagyása miatt, és még szigorúbb szankciókat helyeztek kilátásba ellene. Egy nappal később pedig visszalépett a tornától, és először írt hosszantartó szorongásairól, amelyeket főleg a sajtóval való kapcsolattartás során érzett.

Becker az Eurosport-nak adott interjújában együttérzéséről biztosította Osaka-t, ugyanakkor kifejezte aggodalmát, hogy ez a helyzet valójában a fiatal játékos karrierjét is veszélybe sodorhatja.

„Mindig is azt vallottam, hogy ez is a munka része. A média nélkül nincsen pénzdíj, nincsenek szerződések. És nem kapod meg a torta felét. Személy szerint én utáltam a médiát. Nem szerettem újságírókkal beszélni, de meg kellett tennem.

Amikor bejelentette a média bojkottálását, a mentális és lelki egészségére hivatkozott. Az ilyen kijelentéseket mindig komolyan kell venni, főleg egy ilyen fiatal nőnél. Nem bírta a média nyomását, különösen egy elvesztett mérkőzést követően. Ez sokkal nagyobb kérdéseket vet fel számomra, mert ha nem tud megbirkózni a médiával Párizsban, akkor nem tud kiállni a média elé Wimbledon-ban, és a US Open-en sem. Szinte úgy érzem, hogy a karrierje van veszélyben a mentális egészségi problémái miatt, és ezt nagyon komolyan kell vennünk.”

Kép forrása: euronews.com