RG 2021: Serena Williams tovább masírozik

2021. június 4.
by Diapolo

Serena rendkívül jó játékkal, Badosa viszont egy roppant hullámzó teljesítménnyel harcolta ki a negyedik körbe jutást a Roland Garroson.

Serena Williams honfitársával, Danielle Collins-szal találkozott a harmadik fordulóban, ahol nem történt igazi meglepetés, hiszen Serena egy apróbb rövidzárlat ellenére könnyed sikerrel zárta a mérkőzését. Papíron Collins is jó eséllyel indult egy esetleges győzelemért, ám az első szettben egyetlen kihagyás a játszmájába került. Ennek ellenére sem adta fel, sőt, a második játszmában 4:1-re elhúzott már, ám itt egy újabb érthetetlen összeomlás jött, Serena Williams pedig köszönte szépen, öt játékot nyert egyhuzamban, a mérkőzést pedig 6:4, 6:4-re. A negyedik körben Elena Rybakina vár majd rá, ez a találkozó előzetesen elég jól hangzik.

Marketa Vondrousova sem hagyott túl sok esélyt Polona Hercognak a saját mérkőzésükön. A 20. kiemelt cseh teniszező végig magabiztosan irányította a meccset, és amikor break lehetőség adódott, azonnal lecsapott. Hercog számára nem sok sansz adódott, break labdáig is csak kínkeservesen jutott el, így 72 perc után kénytelen volt gratulálni Vondrousovának a 6:3, 6:3 arányban elveszített mérkőzés után.

Sorana Cirstea is bejutott a negyedik fordulóba, miután 6:3, 6:2 arányban felülkerekedett az egyre bíztatóbb formát mutató Daria Kasatkinán. Az orosz az egész mérkőzésen szenvedett a szervája mögött, de Cirstea az első szettben csak az ötödik szettlabdáját tudta sikerrel abszolválni. A román lány ellenfele majd Tamara Zidansek lesz, bármelyikük jut tovább, a Garros talán legnagyobb meglepetését szolgáltatja.

A nap legfurcsább mérkőzésén Paula Badosa és Ana Bogdan lépett pályára. Badosa hiába kezdte magabiztosan a meccset, Bogdan átvette az irányítást és megnyerte az első szettet. A második játszma hozta a fordulatot, hiszen mindketten közel kerültek a szett megnyeréséhez, Ana Bogdan meccslabdáig is eljutott, ám a tiebreaket Paula Badosa nyerte. A spanyol lány ebből sem tudott kellő erőt meríteni, hiszen a döntő játszmában belement egy adok-kapokba, így sokáig elhúzódott a járszma, de mégis ő jött ki győztesen a helyzetből és 2:6, 7:6, 6:4 arányban legyőzte a sokáig remek produkciót nyújtó román lányt.

A kép forrása: wtatennis.com