RG 2021: Kenin talpon maradt, Svitolina elvérzett a nyolcaddöntő kapujában

A tavalyi döntős Sofia Kenin bejutott a legjobb 16 közé a Roland Garroson, azonban meglepetésekben így sem volt hiány a mai délelőttön.

Sloane Stephens lett az első versenyző a mai napon a WTA mezőnyében, aki bejutott a nyolcaddöntőbe, miután ellenállást nem tűrő teljesítménnyel győzte le a 18. kiemelt Karolina Muchovát. Az első szettben még nem nyílt ki az olló teljesen, hiszen csupán egyetlen break esett, amivel Stephens sikeresen nyerte az első játszmát. A második szett viszont sokkal magasabb színvonalat, lüktető játékot hozott, ami látványos megoldásokat, de több hibát is eredményzett mindkét oldalon, Muchova pedig a tiebreak előtt elvesztette adogatását, ami számára végzetes volt, és 6:3, 7:5-ös vereséget jelentett számára. Az amerikai a 2019-es Garros óta először jár ilyen magasságokban, ráadásul továbbra is jók a kilátásai a folytatást illetően.

Hiszen ellenfele Barbora Krejcikova lesz a 8 közé jutásért, miután a cseh teniszező kiejtette Elina Svitolinát. Nagyon nehéz adogatójátékok jellemezték mindkét játszmát, ám mindegyik szettben Krejcikova volt az, aki jobban jött ki a nehéz helyzetekből, Svitolina ma sem tudott túllépni az árnyékán, így megint ideje korán búcsúzott Párizsban. Svitolina esetében egyre kevesebb esélyt látok arra, hogy valaha átlépjen ezen az árnyékon, hiszen minden Grand Slamen jön egy olyan pont, ahol összecsuklik, és valaki megveri. Ez az inkonzisztens teljesítmény idáig is csak elvétve kamatozott neki nagyobb tornákon, és minden egyes Grand Slam torna után fogy az esélye az áttörésre. Talán már el is fogyott végleg, de ezt majd az idő igazolja.

Sofia Kenin is amerikai ellenféllel játszott, méghozzá a 28. kiemelt Jessica Pegulával, aki bár mindvégig gyengébbnek érződött, sokszor vissza tudott kapaszkodni a már-már elúszó meccsbe. Az első játszmában ez az erő még a szett megnyeréséhez is elég volt, ám mindvégig csak hajszálon múlt, hogy Pegula volt a jobb. A második játszmában Kenin esélyt sem adott, így a döntő szettre maradt a döntés. Ez a játszma három breakkel indult, ami a végkimenetel szempontjából sorsdöntő volt, hiszen Kenin volt az, aki két alkalommal is elvette Pegula adogatását, ez pedig a győzelemhez is elég volt, a végeredmény 4:6, 6:1, 6:4 lett.

A mai nap negyedik továbbjutója Marta Kostyuk lett, aki harmadik fordulós meccse ellenére nem kapott nehéz ellenfelet, így esélyesnek számított előzetesen is. Varvara Gracheva 61 percet tölthetett csak pályán, 6:1, 6:2-re elvesztette a meccset. Kostyuk viszont a következő körben jó eséllyel a címvédő Iga Swiatek ellen kell, hogy meccseljen, így nem lesz könnyű dolga. Igaz, ami igaz, kiejtett már egy salakmenőt, ráadásul nem is akárkit, Garbine Muguruzát.

A kép forrása: eurosport.com