RG 2021: Felemás amerikai öröm: Gauff továbbjutott, Stephens nem

Két viszonylag sima mérkőzéssel rajtolt el a hölgyek nyolcaddöntőjének sora, ahol két remek, és két visszafogott produkciót láthattunk.

A délelőtt első találkozóját Sloane Stephens és Barbora Krejcikova vívta. Stephens már jópár skalpot gyűjtött az idei Roland Garroson, hiszen Pliskovát és Muchovát is búcsúztatta, ráadásul magabiztos teljesítménnyel.  Krejcikova sem szégyenkezhet, hiszen pont Elina Svitolinán keresztül jutott el a nyolcaddöntőig. A sikertörténet itt viszont Sloane Stephens számára ért véget, miután ma egy egészen lelketlen, elkeserítő játékot mutatott be, ami csupán két játék megnyerésére volt elég az egész mérkőzés során. Már az első szett sem indult jól, hiszen kapásból elvesztette az amerikai az adogatását, de ezután sem jött javulás, Krejcikova minden játékot uralt, és mindig annyival volt jobb ellenfelénél, amennyivel biztosan kézben tudta tartani a gyeplőt. Az elvesztett első szett után a korábbi US Open győztes még egy lenullázott második játszmát is a nyakába kapott, így lett totális katasztrófa ez a meccs az ő szemszögéből, amit 6:2, 6:0-ra vesztett el. Krejcikova mondani sem kell, hogy a legnagyobb sikerét érte el pályafutása során, hiszen Grand Slam negyeddöntőre készülhet, ráadásul komoly esélyesként Coco Gauff ellen.

Ugyanis a délelőtt másik mérkőzésén Coco Gauff volt a jobb, ráadásul nem is kicsit. Gauff eddig szerencsés útvonalon lavírozik az idei Garroson, az előző körben Jennifer Brady ellen jutott tovább, igaz, azt a mérkőzést honfitársa egy játszma után feladta. Ons Jabeur, a mai ellenfele viszont a mindig meglepetésre képes játékos hírében áll, így nem meglepő, hogy Gauff nehéz meccsre készülhetett. A tunéziai a meccs legelején break hátrányba került, innen pedig a szett végéig nem is nagyon volt visszaút. Jabeur-t még jobban aggaszthatta, hogy nem volt elég éles, látványosan jobban játszott nála ellenfele, aki a második játszmában tartotta a korábbi szintet, így pillanatok alatt megtörte a 25. kiemeltet, aki egyébként a világranglistán pontosan Gauff mögött foglal helyet jelenleg. A vége 6:3, 6:1 lett, Jabeur pedig immáron 1-3-as mérleggel áll Gauff ellen, csupán Charlestonban tudta legyőzni még áprilisban az amerikai tinit.

A kép forrása: wtatennis.com