RG 2021: Biztosan új Grand Slam győztest avatnak a hölgyeknél

Az már korábban is biztos volt, hogy lesz egy friss Grand Slam döntős az idei Roland Garroson, azonban a negyeddöntők után már azt is tudjuk, hogy új győztes is lesz.

A délelőtti mérkőzésen Barbora Krejcikova és a még mindig csak 17 éves Coco Gauff feszült egymásnak. Az amerikai kezdett jobban, hiszen 3-0-ra elhúzott, ám Krejcikova kiegyenlített, miután Gauff kicsit megremegett. Sajnos az első szett ugyanazt a játékot hozta, amit már tegnap is láttunk Badosa és Zidansek meccsén, azaz mindkét játékos a másik hibájából élt, nagyon hektikus volt a játék, ráadásul a színvonal is hagyott kívánnivalót maga után. Egészen a tiebreakig jutottak, és bár a játszma nagy részében Gauff volt a jobb és meggyőzőbb, mégis beletört a bicskája a rövidítésbe. Coco Gauff öt szettlabdáig is eljutott, ám egyiket sem tudta kihasználni, és minden pillanatban, amikor közel került a szett megnyeréséhez, hibázott. Krejcikova egy lehetőségig jutott el, de ez elég is volt neki, így övé lett az első játszma. A második játszmában Krejcikova megnyugodott kicsit, annak ellenére, hogy inkább pontosan arra lehetett számítani, hogy ő lesz az idegesebb. Az amerikai lány azonban teljesen összeomlott az elvesztett szett után, hibát hibára halmozott, Krejcikova pedig egy kiegyensúlyozott, közepes játékkal is könnyedén hibába kergette. Gauff a végén még kicsit feltámadt, amikor Krejcikova kevésbé volt agresszív, de ez sem mentette meg, így Barbora Krejcikova 7:6, 6:3-mas győzelemmel életében először jutott Grand Slam elődöntőbe.

Ahol nem a címvédő Iga Swiatek lesz az ellenfele, hiszen a címvédő lengyel lány talán az utolsó igazán nagy akadályon nem tudott átkelni. Maria Sakkari ellen kellett volna győznie, ám a görög lány teljesítménye igazán lenyűgöző volt ma is, amivel már az első játszmában kellemetlen meglepetés volt a 8. kiemelt számára. 4-4-ig szépen tartották a lépést egymással, ám ennél a pontnál Swiatek egy nagyon gyenge adogató játékot hozott le, így elbukta a szerváját. Sakkari az összes többi negyeddöntős szereplővel ellentétben egy percre sem remegett meg a lehetőség kapujában és a nyomás alatt, így behúzta az első szettet. A folytatásban Swiatek ápolást is kért, elképzelhető, hogy a kettős terhelés okozta a problémát, ám Sakkarit ezzel sem tudta kizökkenteni, hiszen a görög lány szabályosan leütötte a pályáról a címvédőt. Maria Sakkari 6:4, 6:4 arányban győzött végül, így ő kaparintotta meg az utolsó elődöntős pozíciót, ellenfele majd Barbora Krejcikova lesz.

Azt alighanem már most ki lehet jelenteni, hogy az idei Roland Garros vaskos meglepetésekben bővelkedik, hiszen aligha volt olyan ember, aki arra fogadott volna, hogy négy olyan játékos jut az elődöntőbe, aki még sohasem játszott Grand Slam tornán elődöntőt. A pályán töltött idő nem a Zidansek-Pavlyuchenkova párosnak kedvez, így könnyen lehet, hogy a felső ági elődöntő győztese egyben a végső győztes is lesz. Ha a mai magabiztosságát tovább tudja menteni Sakkari, akkor aligha lesz ellenfele a továbbiakban már, azonban a többieket sem szabad leírni, hiszen mindenki nagyobb skalpokkal jutott el idáig, így a meglepetés erejét mindenki magában hordozza.

A kép forrása: twitter.com/rolandgarros