RG 2021: Kialakult a döntő párosítása a hölgyeknél

Nehéz volt előzetesen megjósolni az esélyeket Maria Sakkari és Barbora Krejcikova találkozóján, amit a mérkőzés eredménye is jól igazol, hiszen a végletekig szoros volt.

Sakkari az előző körben a címvédő Iga Swiatek ellen bizonyította, hogy remek formában van, és nem riad meg ekkora siker küszöbén sem. Krejcikova inkább a megfontoltabb, kicsit óvatosabb játékos benyomását keltette az egész Garroson, ami sok hibát eredményezett, ám fejben mindezidáig stabilabb volt ellenfeleinél. A mai meccs sajnos megint az izgalom jegyében telt, ez Krejcikovánál már nem újdonság, Sakkari azonban először volt megilletődött a lehetőség kapujában.

Az első játszma pont erről a megilletődésről szólt, adogatóként szinte hatástalan volt mindkét fél, igazából úgyis mondhatnánk, hogy a több hiba bosszulta meg magát. A szett hajrájában a görög lány esett szét, sokat hibázott, így Krejcikova került előnybe. A második szett természetesen fordított előjelet hozott, Krejcikova remegett az előny tudatában, Sakkari pedig felszabadultabban játszhatott, így már 4-0-ra elhúzott, de itt ő is visszaesett, és egy játéknyira visszaengedte a cseh teniszezőt. Azonban ennél közelebb már nem engedte, és nagy keservesen behúzta a második játszmát.

A döntő szettben komoly faktor volt az, hogy Sakkari hibát hibára halmozott, Krejcikova pedig a fáradtság jeleit mutatta. A cseh játékos még párosban is versenyben van, így alig pihent a torna alatt. Sakkari viszont azért aggódhatott, mert bár az agresszív játéka megmaradt a mai meccsre is, de számára szokatlanul sok hibát vétett. Ennek ellenére hamar break előnybe került, amit egészen 5-3-ig tudott tartani, ekkor fogadóként még meccslabdáig is eljutott, de nem élt vele, utána pedig összeomlott, és visszaengedte a meccsbe Krejcikovát. Itt már a fáradtság ellenére Krejcikova jobban játszott, és játékban tartotta a labdamenetekben magát, ami Sakkarit sokszor kizökkentette. Az első komolyabb kizökkenés három meccslabdát hozott Krejcikovának 7-6-nál, de a görög hatalmas bravúrral mindhármat kivédekezte. A következő adogatásánál is bajba került Sakkari, ráadásul meccslabdánál egy nagyon érdekes pont következett, hiszen a vonalbíró bemondta Sakkarinál az out-ot, Krejcikova már ünnepelt is, de a szákbíró lejött, és megnézte, végül pedig úgy ítélte meg, hogy bent volt. Azonban csak pillanatokra tudta meccsben tartani magát, hiszen utána Krejcikova lezárta 7:5, 4:6, 9:7-re ezt a végére egészen szenzációssá váló elődöntőt. Krejcikovának az esélye megvan a páros döntőre is, ami valami egészen elképesztő teljesítményt mutat a cseh lány részéről. Szombaton tehát Anastasia Pavlyuchenkova és Barbora Krejcikova fog megküzdeni a Roland Garros döntőjében, mindketten első ízben emelhetnék magasba a trófeát.

A kép forrása: twitter.com/rolandgarros