RG 2021: Orosz játékos jutott az alsó ágon döntőbe a nőknél

Tamara Zidansek kalandja az elődöntőben ért véget, míg Anastasia Pavlyuchenkova lendülete még kitart, így ő az első biztos döntős a Roland Garroson.

Muszáj azzal kezdenem – és erről a torna után még fog születni egy átfogóbb írás is – hogy ezek a játéknapok, ez a torna nem éppen jó reklám a női tenisznek. Azt gondolom, hogy ez a Roland Garros évek óta a legggyengébb női Grand Slam torna is egyben, hiszen nem is emlékszem olyanra, hogy a legjobb 8 között egy olyan játékos volt csak, akit ne lett volna szenvedés nézni. De még ez is változhat, mindenesetre az a mai napon biztossá vált, hogy Anastasia Pavlyuchenkova jutott elsőként be a döntőbe.

Tamara Zidansek ma nem volt már nehéz ellenfél, és bár a korábbi köröket is szerencsével élte túl, mégis eljutott az elődöntőig. Az emlékezetes, hogy mindketten egy nagyon alacsony színvonalú mérkőzésen jutottak be az elődöntőbe, és bár ilyenkor reménykedik az ember, hogy talán kicsit felszabadul legalább az egyik játékos, ez mégsem történt meg.

Zidansek bár jól indult, elvesztette gyorsan a break előnyét, majd a szett végén 5-5-nél Zidansek két breaklabdát sem tudott kihasználni, amit – ahogy már láttuk párszor a lányoknál – az ellenfél azonnal megbosszult. A második játszma csak azt a kérdést tartogatta, hogy Zidansek tud-e javulni eléggé, illetve, hogy Pavlyuchenkova nem fog-e megijedni a döntő kapujában? Végül mindkettő bekövetkezett, de nem volt elég egyik sem, így Anastasia Pavlyuchenkova kitartott a sokat küszködő, a második szervái mögött sokszor láthatatlan Zidansek ellen, így 7:5, 6:3-mal megnyerte az első elődöntőt.

A kép forrása: twitter.com/rolandgarros