RG 2021: Barbora Krejcikova nyerte a Roland Garrost

Az idegek csatáját a cseh játékos bírta jobban, és a torna során a legjobbkor volt először magabiztos, pont akkor, amikor minden eldőlt.

A finálé előtt sok következtetést nem vonhattunk le a korábbi statisztikákból, hiszen ez volt az első egymás elleni mérkőzése Barbora Krejcikovának és Anastasia Pavlyuchenkovának. Mindkét játékos érdekelt volt párosban is, de Pavlyuchenkova már búcsúzott abban a versenyben, Krejcikova azonban döntőbe jutott ott is. Nem lehet amellett sem elmenni szó nélkül, hogy mindketten sokat voltak pályán ebben a két hétben, így kérdés volt, hogy kiben maradt még kellő energia egy jó lezáráshoz.

Az első játszma azonnal breakkel kezdődött, Pavlyuchenkova került előnybe, ám nem tudta megtartani ezt az előnyt, sőt, olyan lejtőre került, hogy több játékot már nem is tudott az első szettben nyerni. Az orosz játékosnak azért is fájhatott ez igazán, ugyanis az első szervája teljesen rendben volt, mégis minden negyedik pontot tudta csak megnyerni mögötte, ami édeskevés volt.

A második szett teljesen fordított leosztásban indult, hiszen ezúttal Krejcikova volt az, aki a maga adogatását csak egyszer tudta hozni, Pavlyuchenkova viszont kezébe vette a karmesteri pálcát, és újdonsült erővel tudta végigvezényelni a második szett alakulását.

A döntő szett 3-3-nál dőlt el, amikor már mindketten túlvoltak egy breaken. Ekkor Barbora Krejcikova tudott felülkerekedni és a lélektani előny súlya nem nyomta agyon, így előbb 5-3-nál fogadóként jutott két mérkőzés labdához, majd 5-4-nél adogatóként tudta kihasználni a negyedik meccslabdáját, 6:1, 2:6, 6:4 arányú győzelmet aratva ezzel. Krejcikova a szenzációs Garrosát holnap egy páros győzelemmel is megkoronázhatja, ami nem akármekkora szenzáció lenne természetesen.

A kép forrása: twitter.com/rolandgarros