WTA Beharangozó: Berlin

2021. június 14.
by Diapolo

Ezen a héten már a legjobbak is elkezdenek Wimbledonra hangolódni, így Berlinben egy nagyon erős mezőnnyel vághatunk neki az első igazi füves tornának idén.

Berlinben egy WTA500-as torna kerül megrendezésre a héten, ahol egy 32-es mezőny küzd majd a győzelemért, ráadásul csupa ismerős névvel. Az összdíjazás több, mint 565 ezer dollár a bett1open elnevezésű versenyen, amely erre a szezonra kapta meg újra a WTA bizalmát, hiszen 2008 óta nem rendezték meg ezt a tornát, amely korábban kiemelt torna is volt, de akkor még salakon rendezték a versenyt.

Az első kiemelt Aryna Sabalenka lesz, akinek a negyedébe került Madison Keys, Marketa Vondrousova és Karolina Muchova is a felső ágon, utóbbi a 8. kiemelt is egyben. A második negyedben a berlini torna 4. kiemeltje Karolina Pliskova került, de neki is nehéz dolga lesz, hiszen már a második fordulóban Jessica Pegula ellen küzdhet meg, a harmadik körben pedig Angelique Kerber, vagy a 7. kiemelt Victoria Azarenka jöhet szembe.

Az alsó ág felső negyedében Garbine Muguruza 6. kiemeltként a második körben Elena Rybakinával találkozhat, majd a negyeddöntőben a 3. kiemelt Bianca Andreescu lehet a következő ellenfele, bár Andreescu talán akkora veszélyt jelenlegi formájában még nem jelent. Legalul pedig Elina Svitolina 2. kiemeltként kapott helyet, de ugyanezezen az ágon szerepel Belinda Bencic, aki az 5. kiemeléssel büszkélkedhet Berlinben.

Az esélyekről nagyon nehéz előzetesen beszélni, hiszen egy ideje nem láttuk a legjobbakat füves borításon, így nehéz is jósolni, de talán arra jó lesz a berlini verseny, hogy kicsit tisztábban lássunk az esélyesek kapcsán Wimbledonra.

A kép forrása: firstsportz.com