WTA Eastbourne: Ostapenko nyerte a tornát

A lett lány a döntőben Anett Kontaveit ellen lépett pályára, és győzelemmel koronázta meg ezt a remek hetet, ahol talán még magát is lenyűgözte magabiztos játékával.

Érdekes módon a beharangozóban nem is emeltem ki Jelena Ostapenko-t, hiszen előzetesen kevés esélyt adtam volna a tornagyőzelmére, de a fiatal lett versenyző mindenkit meglepett, és behúzta végül a tornát.

Már a torna felvezető írásában is elhangzott, hogy nem lenne meglepetés sok kiemelt második körös búcsúja, de az, hogy kiesett Bencic, Andreescu, Jabeur, Swiatek, Gauff és Svitolina is, az azért elég sokkhatás volt a női tenisz kedvelőinek, ráadsául megnehezítette azok helyzetét, akik a wimbledoni győztesre akarnak fogadni.

A negyeddöntőben Giorgi megverte Sabalenkát, Kontaveit aztán Viktoria Golubic ellen győzött, míg az alsó ágon az egyik lett Ostapenko kiejtette Daria Kasatkinát, a másik viszont búcsúzott Elena Rybakina ellen. Az elődöntők nem voltak túl izgalmasak, a felső ágon Kontaveit szettgyőzelem nélkül jutott tovább, miután az első játszma végén Camila Giorgi sérülés miatt feladta a mérkőzést, alul pedig Ostapenko szabályosan leütött a pályáról a nagyon ötlettelenül és enerváltan teniszező Rybakinát.

Jelena Ostapenko az egész hetes remek formáját átmentette a döntőre is, így már az első játszma elején megtörte észt ellenfelét, aki a második szettben már kicsit nagyobb ellenfél volt, de tényleg csak kicsit, hiszen Ostapenko erős, nagyon dinamikus tenisze érvényesült, ráadásul Kontaveit sok egyéni hibával is segítette ellenfelét. Ostapenko így alig több, mint egy óra alatt 6:3, 6:3-ra nyert, így 2019-es luxemburgi győzelme után újra tornát nyert, ráadásul újra esélye lehet egy pompás wimbledoni szereplésre.

A kép forrása: wtatennis.com