Wimbledon 2021: Máris búcsúzott a korábbi kétszeres bajnok a hölgyeknél

Benne volt a levegőben, hogy lesznek meglepetések az első körben, azonban Petra Kvitova korai búcsúja még akkor is meglepő, ha számítani lehetett rá.

A délelőttöt és a délután egy részét elmosta az eső, így csak a fedett pályás mérkőzések kezdődhettek meg, amíg nem állt el az eső. Ez azt jelentette, hogy az idei wimbledoni torna első mérkőzésén Aryna Sabalenka (2.) léphetett pályára, ráadásul egy elég magabiztos 6:1, 6:4-es győzelemmel hangolt a folytatásra Monica Nicolescu ellen.

A 2017-es győztes, Garbine Muguruza is végtelenül könnyed győzelmet aratott Fiona Ferro ellen, a franciának még az is nehezen ment, hogy egyáltalán pontot nyerjen a találkozón, így a 6:0, 6:1-es eredmény nem is szorul magyarázásra.

Sofia Kenin (4.) a selejtezős kínai Wang ellen kezdte a szereplését, és ahogy várható volt, ezt az akadályt megugrotta, 6:4, 6:2-vel zárta le a meccsét, ráadásul a játéka is bíztató volt, bár ez lehet csak a könnyebb ellenfél miatt volt így.

Az első forduló legizgalmasabb párosítása a Sloane Stephens – Petra Kvitova (10.) találkozó volt. Érdekesség, hogy Stephens a US Open győzelme előtt állt utoljára a világranglistán a Top 70-en kívül, azonban most is onnan kényszerül küzdeni. A mérkőzés kicsit zaklatottan kezdődött, azonnal volt egy oda-vissza break, ám utána Stephens átvette az irányítást, és bár csak hajszállal volt talán jobb, kicsikart egy breaket, amivel szettelőnybe került. A második játszma sokáig kétesélyes volt, ám megint volt egy gyenge adogatójátéka Kvitovának, ami esélyt kínált az amerikainak, akiről talán mindenki azt gondolta, hogy a meccsen most először majd megremeg. Ez nem következett be, így 6:3, 6:4-gyel bejutott a második fordulóba, a kétszeres wimbledoni győztes Kvitova pedig 2018 után újra az első fordulóban búcsúzott.

A délután eddigi eredményei:

Keys (23.) – Swan: 6:3, 6:4
Davis – Burrage: 6:2, 6:1
Alexandrova (32.) – Siegemund: 6:1, 6:3
Osorio Serrano – Kalinskaya: 1:6, 6:0, 6:4
Pattinama Kerkhove – Kuznetsova: 6:3, 6:3
Collins – Hercog: 4:6, 6:3, 6:2
Boulter – Lao: 6:7, 6:3, 6:4
Golubic – Kudermetova (29.): 3:6, 6:1, 11:9

A kép forrása: twiiter.com/WTA