Wimbledon 2021: Serena Williams könnyek között kényszerült feladni a mérkőzését

Több szempontból is érzelmes napra sikerült a mai nap a hölgyeknél, Suarez Navarro búcsúja után Serena Williams is heves érzelmeket váltott ki a közönségből.

Aligha ilyen wimbledoni nyitányról álmodott Serena Williams (6.), aki egyértelműen a legnagyobb sokkot okozta azzal, hogy kiesett már az első körben Wimbledonban. Persze a képet maximálisan árnyalja az a tény, hogy már a tornára sem 100%-os állapotban érkezett, de az első szett felénél, 3-3-nál a fájdalmai miatt nem tudta folytatni a mérkőzést, így a fehérorosz Aliaksandra Sasnovich jutott a második fordulóba.

Csodásan kezdett a Roland Garros győztese, Barbora Krejcikova (14.), aki a dán Clara Tauson ellen kezdte meg szereplését. Tauson csupán második meccsét játszotta füvön a WTA mezőnyében, az elsőt még múlt héten ejtette meg. Ez sajnos meg is látszott, Krejcikova nagyon szépen kontrollálta a meccset, 6:3, 6:2-re győzött.

Kiki Bertens (17.) wimbledoni búcsúja sem sikerült túl szépre, hiszen kikapott az ukrán Marta Kostyuk ellen. A holland lány, aki korábban bejelentette már, hogy az idei lesz az utolsó szezonja, két szettben maradt alul, ráadásul a formája is pocsék, hiszen csak Madridban jutott el idén a második fordulóba.

A délután további eredményei:

Gauff (20.) – Jones: 7:5, 6:4
Martic (26.) – Gracheva: 6:7, 6:4, 6:3
Petkovic – Paolini: 6:4, 6:3
Pegula (22.) – Garcia: 6:3, 6:1
Vesnina – Trevisan: 7:5, 6:1

A kép forrása: wtatennis.com