WTA Beharangozó: Lausanne

Svájcban is rendeznek egy salakos tornát a héten, és csakúgy, mint Budapesten, itt sem bővelkedünk a nagy nevekben, de éppen emiatt lehet izgalmas ez a torna is.

A hét harmadik WTA tornájának a svájci Lausanne ad otthont, a másik két viadalhoz hasonlóan ez is WTA 250-es besorolású, az összdíjazás pedig 235 ezer dollár lesz. 2016 óta jár ide a mezőny, de a tavalyi évben nem rendezték meg a tornát, így Fiona Ferro, a 2019-es győztes továbbra is a címvédő.

Tamara Zidansek (1.) szerepel a tábla legtetején, aki már túl is van első fordulós meccsén, és készülhet Gracheva, vagy Minella ellen a második körre. A felső ág további kiemeltjei Anna Blinkova (8.), Jil Teichmann (3.) és az olasz Jasmine Paolini (7.) lesznek, de a felső ágon nehéz kibogarászni az esélyeseket, Zidansek talán odaérhet a döntőre, de Teichmannt sem lehet kizárni.

Az alsó ágon Caroline Garcia (5.) egy román lány ellenében kezd, de látva pocsék formáját, nehéz elképzelni, hogy sokáig juthat majd. Camila Giorgi (4.) és Arantxa Rus (6.) is a tábla alsó felén szerepel, ráadásul mindegyikük esetében jöhet akár egy kiugró teljesítmény a héten, de elég nehéz elképzelni, hogy labdába rúghatnak a címvédő Fiona Ferro (2.) mellett.

A teljes sorsolás elérhető itt: https://www.wtatennis.com/tournament/1094/lausanne/2021/draws

A kép forrása: lausanne-tourisme.ch