WTA Budapest: Gálfi Dalma elődöntős, Udvardy Panna búcsúzott

2021. július 16.
by Airon

A budapesti WTA tornán még két magyar hölgy versenyzett az elődöntőbe kerülésért. Gálfi Dalma két szettben jutott be a legjobb 4 közé, míg Udvardy Panna kétszettes vereséget szenvedett. 

Gálfi Dalma eddig magabiztosan menetelt az idei budapesti WTA tornán, miután a spanyol Aliona Bolsova Zadoinov és a szlovák Anna Karolina Schmiedlova ellen egyaránt két szettben tudott nyerni. A magyar teniszezőnő a negyeddöntőben folytatta meggyőző szereplését, mivel a szerb Olga Danilovic sem tudott tőle játszmát elvenni a mai napon. Gálfi egy igazán hullámzó első szettet követően szerzett vezetést 6-4-gyel, majd a második felvonást már magabiztosan megnyerve, végül 1 óra 39 perc játék után elődöntőbe jutott. Dalma ellenfele a döntőbe kerülésért a torna első kiemeltje, a kazah Yulia Putintseva lesz.

Udvardy Panna azt követően, hogy legyőzte a torna hatodik helyén rangsorolt, fehérorosz Aliaksandra Sasnovichot, karrierje első WTA elődöntőjéért az ukrán Anhelina Kalinina volt az ellenfele. Udvardy a mérkőzés elején 3-1-es előnyre tett szert, azonban adogatásai mögött nem tudott a folytatásban stabil maradni, amit Kalinina azzal büntetett meg, hogy 6-4-re megnyerte az első játszmát. Az ukrán ráadásul a második felvonást rögtön breakkel nyitotta, és miután Udvardy már nem tudott visszazárkózni, két szettben eldöntötte a továbbjutás kérdését.

Udvardy Panna remek szereplése a negyeddöntőben ért véget
Kép forrása: origo.hu

A holnapi napon amellett, hogy Gálfi Dalma elődöntőt játszik egyéniben, párosban is van kiért szorítanunk. Stollár Fanny a román Mihaela Buzarnescu oldalán játszik finálét az Aliona Bolsova Zadoinov/Tamara Korpatsch kettős ellen.

A negyeddöntők eredményei: 

Gálfi Dalma-Olga Danilovic 6/4 6/2

Anhelina Kalinina-Udvardy Panna 6/4 6/4

Kiemelt kép forrása: nemzetisport.hu