Olimpia 2020: Elkezdődtek a küzdelmek

2021. július 24.
by cort

Magyar idő szerint a kora reggeli órákban a tenisz küzdelmei is elkezdődtek a tokiói ötkarikás játékokon, és már az első játéknapon pályára lépett a Golden Slamre pályázó Novak Djokovic is.

Aligha van olyan teniszkedvelő, aki ne tudná, hogy a jelenlegi világelső Novak Djokovic vitrinjéből még hiányzik az olimpiai aranyérem. A szerb játékosnak a hőn áhított célért hat mérkőzésen kell győztesen elhagynia a pályát a tokiói hőségben, az első akadályt pedig már a mai napon letudta a hússzoros Grand Slam győztes teniszező, aki alig egy óra játék után 6-2 6-2 arányban nyert a bolíviai Hugo Dellien ellen.

A sorsolásnak köszönhetően már az is kiderült, hogy a szerb játékos a következő körben a német Jan-Lennard Struff ellen lép pályára, ha pedig a világelső sikerrel veszi a német jelentette akadályt, akkor a Millmann – Davidovich Fokina mérkőzés győztesével találkozik.

A szerb továbbjutása mellett meg kell említeni az orosz Daniil Medvedev győzelmét is, aki két szoros szettben nyert a kazah Bublik ellen, valamint a spanyol Carreno Busta sikerét, aki szintén két játszmában verte az amerikai Sandgrent.

Holnap is folytatódnak a küzdelmek, Fucsovics Mártonnal a főszerepben.