ATP-Ranglista: Djokovic továbbra is az élen, Tsitsipas karriercsúcsot döntött

A mai napon kiadott legfrissebb világranglistát továbbra is a szerb Novak Djokovic vezeti, őt követi az orosz Daniil Medvedev, a harmadik helyen viszont helycsere történt.

A Top 10-ben egy változás történt csak a múlt heti rangsorhoz képest, a görög Stefanos Tsitsipas megelőzte a spanyol Rafael Nadalt, így immáron karriercsúcsot jelentő világranglista harmadik pozíciót foglalja el a legfrissebb ranglistán. Kilenc helyet javított a korábbi helyezésén az újdonsült washingtoni bajnok Jannik Sinner, aki karrierje harmadik ATP-diadalával a 15. pozíciót foglalja el a mai naptól. Tizenkét helyet javított a szebb napokat megélt japán Kei Nishikori, aki így az 55., harminchárom helyet javítva bekerült a TOP 100-ba és a 97. helyen áll a fiatal amerikai Jenson Brooksby, a legnagyobb ugrást pedig a negyvenhárom helyet előre lépő szintén amerikai Mackenzie McDonald érte el, aki így a 64. helyen áll a legfrissebb rangsorban. Mindhárman a múlt heti washingtoni elődöntős szereplésüknek köszönhetik a jobb helyezésüket a világranglistán.

Magyarjaink közül Fucsovics Márton két helyet javítva a 36., Balázs Attila egy helyet rontva a 137. helyet foglalja el a férfiak aktuális világranglistáján.

A teljes ranglistát itt találjátok: https://www.atptour.com/en/rankings/singles

Kiemelt kép: atptour.com