A férfi címvédő nem lesz ott az idei US Openen

2021. augusztus 19.
by Jerry

Dominic Thiem a Twitter oldalán tudatta rajongóival, hogy a szezon hátralevő részét kényszerpihenőn kell töltenie.

A 27 éves osztrák teniszező csuklója az egyik edzésen sérült meg, és újult ki ezáltal régi sérülése, így a 2021-es szezon hátralévő részében már nem láthatjuk őt versenyezni. Thiem US Open címvédőként érkezett volna a másfél hét múlva rajtoló Grand Slam tornára. Habár Wimbledont kihagyni kényszerült, bejegyzései és sajtótájékoztatói alapján gyógyulása jó úton haladt, ennek ellenére most mégis rosszabbodott a helyzet.

A bejelentést követően bizonyossá vált, hogy nemcsak a US Open címét nem lesz képes megvédeni, de a jelenlegi világranglista 6. helyét is elveszíti, ezzel a top 10-es listáról is távozni fog (a 2016-os French Open-t követően tartja a helyét a legjobb 10 között). 

 „Nehéz döntés volt, de most ezt kell tennem, tudom. Hosszú karrier áll még előttem, fontos hogy most ne kockáztassak, remélem megértitek. Amíg nem versenyzek is igyekszek formában maradni, és ezen idő alatt többet tudok foglalkozni azokkal a dolgokkal, amikért elkötelezett vagyok, a világ óceánjainak megóvása, a fenntarthatóság vagy az állatvédelem.”

Ami az idei szezonját illeti, legjobb eredménye a madridi 1000-es tornán elért elődöntő, ahol Alexander Zverevvel szemben maradt alul. A mostani körülmények alapján abban bízik, hogy a 2022-es Australian Openre jó formában érkezik, és megismétli a 2019-es sikerét a döntőbe jutással.

Kép forrása: edition.cnn.com