US Open 2021: Gálfi Dalma az első fordulóban búcsúzott

Gálfi Dalma vereséggel zárta pályafutása első Grand Slam főtáblás mérkőzését. A magyar teniszezőnő a US Open első fordulójában két szettben kapott ki a horvát Petra Martictól. 

Gálfi Dalma miután felküzdötte magát a selejtezőből a US Open főtáblájára, az első fordulóban a torna harmincadik kiemeltjeként jegyzett, horvát Petra Martic-csal mérkőzött meg. A két játékosnak ez volt az első egymás elleni találkozója.

Gálfin nem látszottak az izgalom jelei, és a mérkőzés elején remekül állta a sarat. A magyar lány annak ellenére, hogy kemény küzdelemre késztette Marticot az első játszmában, a break hátrányt a hatodik játékban nem tudta elkerülni. A horvát ezek után nem adott esélyt Gálfinak fogadóként, és 6-3-mal szettelőnybe került. A második felvonás legelején Gálfi ugyan rögtön elveszítette az adogatását, viszont nem sokkal később vissza tudott jönni. Martic azonban a folytatásban sem engedett a szorításból, kétszer elnyerte a magyar szerváját, és egy 6-2-re megnyert játszmával lezárta a találkozót. A horvát teniszezőnő a második körben az ausztrál Ajla Tomljanovic-csal játszik.

A mérkőzés végeredménye: 

Petra Martic ( 30 )-Gálfi Dalma 6/3 6/2

Kiemelt kép forrása: origo.hu