US Open 2021: A női elődöntők beharangozója

2021. szeptember 9.
by cort

Két tinédzser mellett két, előzetesen a végső győzelemre is esélyesnek tartott hölgy jutott a legjobb négy közé a hölgyek versenyében.

Leylah Fernandez – Aryna Sabalenka

A második helyen kiemelt fehérorosz Sabalenka egy wimbledoni, és montreali elődöntővel érkezett New Yorkba, és az első körben 7-6 arányban elvesztett játszmát leszámítva végig szettveszteség nélkül menetelt a négy közé. Mertens és Krejcikova ellen is nagyszerűen teniszezett, igaz a Roland Garros-győztes Krejcikovát kisebb sérülést hátráltatta. A kanadai Leylah Fernandez a torna ideje alatt ünnepelte 19. születésnapját, és az elődöntőig vezető úton három szettben nyert két korábbi győztes, Naomi Osaka és Angelique Kerber ellen.

Maria Sakkari – Emma Radulescu

A görög Maria Sakkari idei Roland Garros elődöntője után jutott ismét Grand Slam torna elődöntőjébe, Párizsban mérkőzéslabdáról kapott ki a későbbi győztes Krejcikovától, de aligha bánná, ha most New Yorkban is meccslabdáig jutna a brit Emma Raducanu ellen. A görög az egész tornán jól teniszezik, a viadal egyik legemlékezetesebb meccsét játszotta a korábbi győztes Bianca Andreescu ellen. A 18 éves Emma Raducanu is komoly tettet tudhat magáénak, ő lett az első női teniszező, aki a selejtezőből indulva bejutott az elődöntőbe a US Openen. A brit lány az eddig lejátszott nyolc mérkőzésén még szettet sem vesztett, és több esetben is simán gázolt át ellenfelén.

Bár mindkét összecsapás esélyese a rutinosabb játékos, de a két fiatal eddig látott játéka alapján nem lenne akkora meglepetés bármelyikük győzelme.