Medvedev elárulta, a US Open döntő vége felé már görcsei voltak

A friss Grand Slam bajnok orosz a harmadik szettben már fizikai teljesítőképessége határán járt

A 2 óra 16 perces, 6-4, 6-4, 6-4-es eredménnyel zárult fináléban a világelső Novak Djokovic szemmel láthatóan fáradtsággal küszködött, de mint utólag kiderült, a győztes Medvedev is ereje végén járt már, és a lehető legjobb időpontban tudta kiszerválni a meccset.

“Nem könnyű kiengednem, az idegességtől még mindig görcsölök egy kicsit.” – mondta az orosz a döntő után. “A mérkőzés utolsó játékában is görcseim voltak, és arra gondoltam, ha most nem nyerem meg, akkor komoly gondjaim lehetnek. Hihetetlenül boldog vagyok, hogy sikerült, mert korábban ezek a srácok legyőztek a Grand Slam döntőkben” – utalt Medvedev a 2019-es Rafael Nadal elleni maratoni US Open fináléra, és az idén januári Australian Openre, ahol Djokovictól kapott ki.

“Amikor megtudtam, hogy újra Novakkal döntőzöm, eléggé megijedtem, mert ha újra legyőzött volna, az teljesen tönkretette volna az önbizalmamat.”

A boldog US Open győztes azt is elárulta, milyen taktikával készült a világelső ellen: “A legtöbb játékossal szemben fejben van egy terved. De Novaknál ez nem elég, legalább 15 forgatókönyvet kell kitalálnod, mert ahányszor csak játszol vele, ő mindig másként teniszezik. Mindketten idegesek voltunk, ilyen ez a játék. Mindketten játszhattunk volna jobban is ma, de annak nagyon örülök, hogy a szervám jól működött.”

Visszafogott ünneplését firtatva így válaszolt Medvedev: “Orosz módra ünneplek. Mi így hívjuk azt, hogy nem mutatjuk ki az érzéseinket. Ez segít nekem, mert ha mindent megmutatnék, ami belül zajlik, abban sok negatívum is lenne.”

Forrás

A kiemelt kép forrása: britwatchsports.com